Nogometaši Fužinarja pripravljeni za nadaljevanje prvenstva

Prihodnji vikend se bo pričel spomladanski del prvenstva v drugi slovenski nogometni ligi. Ravenski Fužinar se z devetnajstimi točkami nahaja na enajstem mestu. V prvem krogu nadaljevanja se bo v soboto pomeril v Velenju z Rudarjem, ki je z istim številom točk mesto nižje. Obe ekipi sta v nevarni coni za izpad, saj imata pred predzadnjo Ilirijo le dve točki prednosti, tako da se obeta zanimiv šaleško-koroški derbi.

 

Ravenčani bodo v spomladanski del sezone krenili v zelo spremenjeni zasedbi. Odšli so Cene Kitek, Razvan Morariu, Matevž Turkuš, Din Gutić, Mario Kvesić, Matija Carl, Murat Bajraj in Deen Adrović.

Novinci pa so vratar Nikola Čurčija, obrambna igralca Martin Pajić in Seck Papa, vezni igralci Adrian Mendeš, Petar Čuić in Kan Kovač ter napadalci Chris Cener, Jan Patrick Gabrovec, Armans Galajs in Klemen Ofič.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je pred nadaljevanjem prvenstva za naš portal povedal naslednje:

“Priprave smo pričeli 18.januarja. Kot vse sezone do sedaj je druga liga razvojna liga in temu primerno je tudi kadrovanje oziroma prestopni rok. Dolgo smo se sestavljali, končno smo se tik pred koncem prestopnega roka, 15.februarja, uspeli sestaviti. Kvaliteta je, dejstvo pa je, da je potrebno ogromno dela. Nismo še na primerni fizični ravni, da ne govorim o uigranosti, principih, avtomatizmih, ki morajo slediti nivoju tekmovanja. Fantje so mladi, ambiciozni, to me navdaja z optimizmom. Kot vsako leto do sedaj se bomo v prvenstvo podali hrabro, poskusili si bomo čim prej zagotoviti obstanek v ligi. Vemo, da bo zelo težko, prvenstvo bo izenačeno, saj so se tudi druge ekipe okrepile. Ne gledamo toliko na druge kot na sebe, imamo svojo vizijo, svoj cilj. Naredili bomo vse, da sedmič zapored ostanemo v ligi in tudi osmo sezono pričnemo s tekmovanjem v drugi ligi.”