Nogometaši Fužinarja na Ravnah izgubili z Nafto

V 20.krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja na Ravnah izgubili s prvouvrščeno Nafto s 4:0. Razigrani gostje so bili boljši in so zasluženo zmagali. Tekma je bilo odločena že v prvem polčasu, ki so ga gostje dobili s tremi goli razlike. Zmago so s četrtim golom v drugem polčasu samo še potrdili. Za Nafto so zadeli Toni Lun Bončina v 8. in 48., Matic Pajk v 30. ter Žan Bešir v 33.minuti. Tekmo si je ogledalo 200 gledalcev.

 

 

Že pred tekmo je bilo jasno, da je Nafta glede na uvrstitev obeh ekip na lestvici velik favorit. To se je potrdilo tudi na igrišču. Gostje so že v prvem polčasu prišli do visoke prednosti.

Ravenčani tokrat proti ekipi, ki so jo v prejšnjih sezonah znali presenetiti, niso našli odgovora. Poraz proti vodilnemu na lestvici ni tragičen, prve spomladanske točke bodo morali iskati v naslednjih tekmah. Morda že v soboto, ko gostujejo v Dekanih.

Izjava trenerja Fužinarja Mihaela Bukovca po tekmi:

“Prvo in na glas povem da sem glavni krivec za poraz danes jaz, saj sem ekipo pustil na cedilu v Velenju ko sem bil izključen.
Danes ni potekalo vse tako, kot smo se dogovorili pred tekmo, ni bilo tiste iskrice, ki jo rabimo v težki borbi za obstanek. V polju ne izgledamo tako slabo kot govorita zadnja rezultata.
Nafti čestitke za zmago, danes so prišli prvič na Koroškem do kompleta točk . Našim privržencem se iskreno opravičujem za težek poraz, a v isti sapi obljubim, da bo v Dekanih drugače. Bolje.”