Nogometaši Fužinarja kljub dobri predstavi izpadli iz pokalnega tekmovanja

Danes je bila odigrana zadnja tekma osmine finala slovenskega nogometnega pokala. V Slovenski Bistrici je domači drugoligaš Bistrica presenetljivo, z 1:0 premagal prvoligaša Bravo. Med presenečenje lahko štejemo še zmago Rogaške v Sežani, kjer je z istim rezultatom premagala domači Tabor. V četrtfinale so se uvrstili še Primorje, Celje, Maribor, Aluminij, Olimpija in Koper.

 

Edini klub iz Koroške v osmini finala je bil Fužinar. Ravenčani so včeraj gostovali v Kidričevem, kjer so kljub zelo dobri predstavi izgubili z domačim Aluminijem s 4:2.

Fužinar je dvakrat vodil, strelca za vodstvo sta bila Cener v 7. in Nemeth v 50. minuti. Za domače so zadeli Marinšek v 43. minuti iz enajstmetrovke, Jovan v 53. minuti, Brest v 72. minuti in Šturm v 87. minuti.

Ravenčani so imeli po prvem vodstvu dve priložnosti za povišanje vodstva, prav tako po drugem golu. Na žalost niso zadeli, v nasprotnem bi bil rezultat gotovo drugačen.

Kljub porazu je bil trener Mihael Bukovec z igro zadovoljen. Fužinar je bil ravnopraven, na momente tudi boljši nasprotnik od drugouvrščene ekipe v ligi. Treba je tudi povedati, da v obrambi nista igrala Klinar in Jozić, ki pa bosta zagotovo nastopila na naslednji prvenstveni tekmi.

Ta bo v nedeljo, ko bo Fužinar na Prevaljah gostil Krško. Tekma se bo pričela ob 14. uri.