Naslednjo soboto bo SAK v 1.krogu avstrijskega pokala v Celovcu gostil SK Sturm iz Gradca

Nogometaši celovškega zamejskega kluba SAK so v minuli sezoni sicer izpadli iz tretje, Regionalne lige, so pa osvojili KFV koroški pokal. V prvem krogu žreba ÖFB avstrijskega pokala, v katerem sodelujejo najboljše avstrijske nogometne ekipe, so imeli srečo. Žreb jim je za nasprotnika določil aktualnega avstrijskega državnega podprvaka in pokalnega prvaka, SK Sturm Graz iz Gradca, za katerega igrata tudi slovenska reprezentanta Jon Gorenc Stankovič in Tomi Horvat.

 

Tekma SAK-SK Sturm bo odigrana naslednjo soboto v Celovcu, na stadionu SAK-a Welzenegg v Celovcu. Vstopnice za tekmo gredo dobro v prodajo, zato ljubitelji nogometa, ki bi si radi tekmo ogledali v živo, pohitite z nakupom.

Generalni sekretar SAK-a in član predsedstva KFV-Koroške nogometne zveze Silvo Kumer je pred tekmo za naš portal povedal naslednje:

“Vrhunska tekma avstrijskega pokala SAK-Sturm Graz je na programu v soboto, 22.7.2023 ob 17.45 uri in bo v živo na prvem programu avstrijske televizije. Sturm Graz je avstrijski pokalni prvak in igra kvalifikacije za Ligo prvakov.SAK pa je koroški pokalni prvak. To tekmo je dovoljenih 2000 gledalcev, Sturm pa je sam hotel kupiti 5000 vstopnic, kar ni mogoče. SAK je 2/3 vstopnic rezerviral za svoje navijače in so na voljo v Taberni SAK v Celovcu in Posojilnici Pliberk.SAK ima v prodaji tudi VIP karte, ki nudijo celovit servis dve uri pred in dve uri po tekmi. Vstopnice stanejo 180 evrov. Navadni sedeži stanejo 25 evrov, stojišča pa so na prodaj za 15 evrov. Treba je pohiteti, ker bo verjetno kmalu razprodano.”