Najbolj brano v 2020: Združene CI Spodnje Savinjske: Korošci ne potrebujejo ceste

V Združenju civilnih iniciativ Spodnje Savinjske doline menijo, da Korošci štiripasovnice ne potrebujejo, saj bodo živeli in delali znotraj regije. Realnost je sicer nekoliko drugačna, Koroška se zaradi prometne odrezanosti in posledično nerazvitosti srečuje z izseljevanjem prebivalcev, zlasti mladih.

 

Nedavno se je v Gaberkah začela dolgo pričakovana gradnja tretje razvojne osi, ki bo s sodobno prometnico povezala Koroško s preostalim delom države. Ob tem je glas zopet povzdignilo Združenje civilnih iniciativ Spodnje Savinjske doline, ki gradnji zaradi izbrane trase (Šentrupert – Velenje) odločno nasprotujejo. V zadnjem zapisu celo menijo, da Korošci ceste ne potrebujejo.

»Ključno je vprašanje, kakšno in čigavo poslanstvo uresničuje ta investicija. Čemu in za koga se gradi še ena štiripasovna cestna povezava, če smo in bomo vsi ostali znotraj lastnih regij ter bivali in delali na lastnem domu?,« se sprašujejo v združenju. Predpostavljajo torej, da Korošci ne potrebujejo ceste, ker bodo v vsakem primeru delali in živeli v svoji regiji. Dodajajo, da ta hitra cesta tudi ne bo služila vsem Korošcem, saj območje Mislinja nima dostopa do nje. »Štiripasovna cesta in številne obvoznice na območju Slovenj Gradca bodo jemala najboljšo zemljo, to je hrano,« so še zapisali.

Več preberite TUKAJ.