Nagrajenci Občine Ravne na Koroškem

Danes je praznik Občine Ravne na Koroškem. 12. april je dan, ko se je leta 1952 Trg Guštanj preimenoval v mesto Ravne na Koroškem in so bile slednjemu podeljene mestne pravice. Občinski praznik je občina obeležila s slovesno sejo, na kateri so najzaslužnejšim občankam in občanom podelili občinska odličja. Poleg tega se na seji zgodil slovesni podpis Zelene zaveze slovenskega turizma, prav tako pa so obeležili 70-letnico Koroške lekarne. Nagrajenci Občine Ravne na Koroškem so naslednji:

 

NAGRADA OBČINE RAVNE NA KOROŠKEM: PRIMOŽ SUHODOLČAN; Za ustvarjalno življenjsko delo na področju otroške in mladinske književnosti ter slovenskega filma, s čimer pomembno vpliva na življenje, razvoj in ugled občine.

VELIKA PLAKETA OBČINE RAVNE NA KOROŠKEM: PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO KOTLJE; Za 100 let delovanja, predanost in pomoč ob nesrečah ter za izjemen in trajen prispevek k ugledu in razvoju Občine Ravne na Koroškem.

VELIKA PREŽIHOVA PLAKETA: KLEMEN ROŠER; Za dolgoletno uspešno in ustvarjalno delo na področju glasbe in poučevanje diatonične harmonike ter za izjemen in trajen prispevek k prepoznavnosti Občine Ravne na Koroškem.

VELIKA KLANČNIKOVA PLAKETA: KRISTA DEKLEVA; Za vrsto let uspešnih smučarskih dosežkov ter izjemen in trajen prispevek k ugledu in razvoju Občine Ravne na Koroškem.

VELIKA KLANČNIKOVA PLAKETA: BORIS KOTNIK; Za dolgoletno in uspešno delo na področju športa ter izjemen in trajen prispevek k ugledu in razvoju Občine Ravne na Koroškem.

PLAKETA OBČINE RAVNE NA KOROŠKEM: VILJEM TOPLAK; Za opravljeno prostovoljsko delo v preteklem letu v Četrtni skupnosti (ČS) Dobja vas.

PLAKETA OBČINE RAVNE NA KOROŠKEM: MAKSIMILJAN SIRK; Za opravljeno prostovoljsko delo v preteklem letu v Četrtni skupnosti (ČS) Dobja vas.

PREŽIHOVA PLAKETA: GREGOR ŠTEHARNIK; Za izjemne dosežke na področju glasbenega udejstvovanja v preteklem letu in prispevek k večanju prepoznavnosti kulturne dejavnosti.

PREŽIHOVA PLAKETA: IVANA PRISLAN; Za izjemne dosežke v preteklem letu na področju literarnih del in prispevek k večanju prepoznavnosti kulturne dejavnosti.

PREŽIHOVA PLAKETA DR. MANJA MIKLAVC; Za izjemne dosežke v preteklem letu na področju literarnih del in prispevek k večanju prepoznavnosti kulturne dejavnosti.

KLANČNIKOVA PLAKETA: OK FUŽINAR – EKIPA STAREJŠI DEČKI; Za izjemne športne dosežke v preteklem letu in prispevek k večanju prepoznavnosti športne dejavnosti.

KLANČNIKOVA PLAKETA: MITJA JEŽ; Za izjemne športne dosežke v preteklem letu in prispevek k večanju prepoznavnosti športne dejavnosti.

KLANČNIKOVA PLAKETA: TINA VRHOVNIK; Za izjemne športne dosežke v preteklem letu in prispevek k večanju prepoznavnosti športne dejavnosti.