Na Ravne se vrača odbojkarski kamp Tineta Urnauta

Na Ravne na Koroškem se v juliju vrača odbojkarski kamp Tineta Urnauta, ki se je lani izkazal za uspešno in dobrodošlo popestritev koroške športne ponudbe za mlade. To bo že tretji kamp zapovrstjo in drugi na Ravnah.

Po lanskem premiernem in uspešnem zaključku so organizatorji kampa s Tinetom Urnautom na čelu že napovedali, da se z ZKŠTM pogovarjajo o začetku tradicije odbojkarskega kampa na Koroškem. Kamp bo letos potekal v dveh enotedenskih terminih. Prvi se bo začel 1. julija in bo trajal do 7., naslednji dan, 8. julija, pa se bo začel drugi termin, ki bo trajal do 14. julija.

Mladi perspektivni odbojkarji bodo zopet imeli možnost trenirati pod budnim očesom kapetana slovenske odbojkarske reprezentance in člana italijanskega Azimut Modena Volley ter pestre trenerske ekipe, ki jo sestavljajo Leonard Barič, Jelena Ščerbakova, Urška Skarlovnik, Andrej Urnaut, Matjaž Urnaut, Adolf Urnaut in drugi. Kot je lansko leto dejal Tine Urnaut, so prav zgoraj našteti trenerji trenerji zaslužni za to, da mu je uspelo postati eden najboljših odbojkarjev na svetovnem parketu – boljše trenerje bi težko našli.

Izjemna športna lokacija

Organizatorji in trenerji so navdušeni predvsem nad lokacijo in izjemno bogato paleto športnih površin, ki jih ponujajo Ravne na Koroškem. Ta jim nudi prav vse, kar potrebujejo za kakovostne treninge odbojke, prav tako pa imajo možnosti izvajanja številnih drugih športnih aktivnosti. V krogu stotih metrov imajo dve telovadnici za treninge odbojke, fitnes, dva bazena, stadion z atletsko stezo, igrišče z umetno travo, igrišče za odbojko na mivki, tenis igrišče, park in naravo ter mladinski hostel Punkl, kjer šestkrat prenočijo.

Po lanskem uspešnem kampu, ki je štel prek 70 mladih odbojkarjev, je trener Leonard Barič za spletni portal e-Koroška dejal, da so Ravne na Koroškem na dobri poti, da postanejo center za priprave športnikov. Za češnjo na vrh uspešne odbojkarske zgodbe pa so organizatorji kampa pohvalili tudi sodelovanje z ZKŠTM, ki jim nudi športne površine in hostel. Kampu je zelo naklonjen tudi Aleš Logar, ki je že lansko leto dejal, da bodo storili vse, da se bo kamp Tineta Urnauta vračal na Ravne.

NK