Na Ravnah na Koroškem je neznani storilec poškodoval vhodna vrata na objektu gospodarske družbe

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 290 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih. 21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 35 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

Obravnavali so pet prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in pet z materialno škodo. Dva voznika so policisti pridržali.

Med obravnavanimi dogodki s področja prometa, izpostavljajo 64. letnega voznika osebnega vozila, ki so ga policisti včeraj nekaj pred 19. uro ustavili v Celju na Ljubljanski cesti. Vozniku je alkotest pokazal 1.10 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik je bil pridržan, policisti bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog.  

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali devetkrat, dva kršitelja so pridržali.

Kriminaliteta

Na Ravnah na Koroškem je neznani storilec poškodoval vhodna vrata na objektu gospodarske družbe.

Celjski policisti so obravnavali tatvino mobilnega telefona, ki je bila izvršena na železniški postaji v Celju.

Na Škapinovi ulici v Celju je neznani storilec poskušal vlomiti v parkirano osebno vozilo.

V Šentjurju pri Celju je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval parkirano vozilo.

Včeraj nekaj pred 14. uro so policisti na Cesti kozjanskega odreda v Šentjurju obravnavali poškodovanje plinovoda, pri izvajanju gradbenih del, katerega je poškodoval delavec pri upravljanju delovnega stroja. Upravitelj plinskega daljnovoda je plin zaprl in poškodbo saniral. Poškodovan ni bil nihče. Policisti bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Požar

Danes zjutraj ob 02.24 je na Stanetovi ulici v Celju zagorel manjši objekt za gostinsko dejavnost. Požar so pogasili gasilci PGE Celje in PGD Celje-Gaberje, ki so odklopili vir napajanja na elektro omarici. Policisti so opravili ogled kraja, kjer je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v notranjosti objekta, kateri je bil zaklenjen. Tuja krivda je izključena, policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.