Na radeljskem Summer Festu precej dela za kriminaliste

Minuli vikend je v Radljah ob Dravi potekal največji koroški glasbeni festival, kjer se je zbralo na tisoče obiskovalcev. Na večernem dogajanju iz petka na soboto pa so bili prisotni tudi kriminalisti, ki so s poostrenim nadzorom med obiskovalci zasegli tudi prepovedane substance.

Policisti so imeli opravka samo s prepovedano drogo, drugih kršitev ni bilo

Minuli vikend je v priljubljenem Vodnem parku v Radljah potekal največji koroški glasbeni festival, na odru pa so nastopila velika imena slovenske glasbene scene. Izvajalci, kot so Jan Plestenjak, Nina Pušlar, BQL, Big Foot Mama, Parni Valjak in še mnogi drugi, so v Radlje privabili več tisoč obiskovalcev, ki so na idiličnem travniku med polji koruze in umetnim jezerom preživeli vikend. Seveda pa na takšnih zabavah ne manjka takšnih in drugačnih, dovoljenih in prepovedanih opojnih substanc. Te pa rade privabijo tudi policiste, ki so bili na letošnjem Summer Festu precej aktivni.

Policisti Policijske uprave Celje in celjski kriminalisti so bili prisotni na Summer Festu v Radljah ob Dravi, kjer so v noči iz petka na soboto opravili poostren nadzor. Med drugim so
preverjali tudi prisotnost prepovedanih drog pri obiskovalcih dvodnevnega največjega koroškega festivala. »V času nadzora so opravili dvajest zasegov prepovedane droge. V največ primerih je šlo za prepovedano drogo konopljo, v dveh primerih so zasegli
belo prašnato snov in enkrat tablete. Preostalih kršitev niso zabeležili,« poroča Milena Trbulin s Policijske uprave Celje. Po opravljenih preliminarnih testiranjih sledi zoper dva mladoletnika obdolžilni predlog, zoper vse preostale pa hitri postopek. Podoben nadzor, sicer v manjšem obsegu, so policisti izvajali tudi lani, opravili pa so devet zasegov prepovedanih drog.

Policisti zadovoljni s sodelovanjem z organizatorjem

S Policijske uprave Celje pa se širi zadovoljstvo nad sodelovanjem z ogranizatorjem; letošnji festival je plod organizacije mariborskega Zavoda Študentska komuna, bolj poznanim pod imenom Štuk. »Tudi letos smo naleteli na izjemno dober odziv organizatorjev. Tako organizatorjem, obiskovalcem in policijii je pomembno, da se tovrstne prireditve odvijajo brez kršitev javnega reda in miru ter drugih prekrškov, nasploh pa brez prisotnosti prepovedanih drog,« sporočajo s PU Celje.

V času poletnih počitnic in dopustov pa se na Koroškem kar vrstijo zabavne prireditve s koncerti, ki trajajo pozno v noč in kjer se obiskovalci nekoliko bolj sprostijo. Trenutno v Črni na Koroškem poteka tradicionalni turistični teden, konec meseca sledijo Ravenski dnevi, prvi teden v septembru pa Jesenska srečanja na Prevaljah. Policisti sporočajo, da akcija na radeljskem Summer Festu ni bila osamljen primer, in da bodo na koroških tleh pridno sodelovali tudi na drugih prireditvah. »Tudi v prihodnje bomo na priredvah na našem območju izvajali podobne nadzore,« so dodali.

JP