Na Koroškem dve novi okužbi s koronavirusom

Na Koroškem se je število okuženih z virusom povzpelo na 21, kar pomeni dva okužena več kot včeraj. Epidemija koronavirusa je terjala že peto smrtno žrtev.

Na državni ravni je okuženih 528 oseb, od tega 21 na Koroškem. Danes so v naši regiji potrdili dve novi okužbi, kažejo podatki Nacionalnega inšittuta za nacionalno zdravje, po ena okužba več je v Črni na Koroškem in na Prevaljah, obe občini imata po tri okužbe. Šest okužb je na območju Slovenj Gradca in na Ravnah na Koroškem, v Dravogradu dve in v Podvelki ena.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je na današnji tiskovni konferenci sporočil, da je epidemija novega koronavirusa terjala že peto smrtno žrtev. V domu starejših občanov Šmarje je namreč umrl še drugi bolnik. Potrjenih je 50 novih primerov okužbe, kar pomeni, da v Sloveniji beležimo že skupaj 528 okuženih.

Po besedah Gantarja so opravili že 16.113 brisov. Vseh pet ljudi, ki so podlegli virusu, so imeli pridruženo bolezen. Okužba je bila sedaj potrjena pri 73 zdravstvenih delavcih, ki so bili nemudoma umaknjeni iz delovnega procesa, da ne bi okužili še drugih.