Na Gortini se je v prometni nesreči lažje poškodovala mladoletna peška

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 248 klicev občanov. 66 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 23 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

Nekaj pred 14. uro smo na Gortini obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala mladoletna peška. Vanjo je ne prehodu za pešce trčila voznica osebnega vozila. Peški so pomoč nudili v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Voznici smo izdali plačilni nalog.

Okoli 15.30 ure smo v Tremerjah, na relaciji Celje – Laško, obravnavali prometno nesrečo. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Laškega in je na ravnem delu vozišča nenadoma zapeljala na nasprotni vozni pas ter najprej trčila v zadnji del osebnega vozila voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti in nato še v osebno vozila voznika, ki je prav tako pravilno pripeljal nasproti. V trčenju sta se obe voznici lažje poškodovali. Zoper povzročiteljico sledi hitri postopek z odločbo.

Kriminaliteta

V Šentjurju, na Lesni ulici, je bilo med vikendom vlomljeno v štiri tovorna vozila. Storilec je ukradel dve kartici za nabavo goriva in obe tudi že uporabil in to v Sloveniji, Italiji in Franciji. Lastnikom je povzročil za dobrih 10.000 € škode.

Nezakonite migracije

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so včeraj zgodaj zjutraj na avtocestnem počivališču Lopata obravnavali voznika romunskega tovornega vozila in njegovo sopotnico, prav tako romunsko državljanko. Romuna sta v vozilu prevažala državljana Šrilanke in Pakistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Obema Romunoma smo odvzeli prostost in ju bomo kazensko ovadili. Tujca, ki sta nezakonito vstopila v Slovenijo smo
namestili v azilni dom.

PU Celje