Na avstrijskem Koroškem svarijo pred obilnim sneženjem in viharnim vetrom

Avstrijski vremenoslovci so za območje Koroške izdali vremensko opozorilo. Pričakujejo obilno sneženje in močne sunke vetra, ki lahko zopet podirajo drevje. Na Zgornjem Koroškem lahko zapade do meter snega.

Leto dni mineva od hudega neurja, ki je prizadelo večji del Koroške na obeh straneh meje. Samo v Železni Kapli na avstrijskem Koroškem, kjer vremenoslovci zopet napovedujejo možnost izrednih vremenskih razmer, je podrlo več sto tisoč kubičnih metrov lesa. To je številka, ki predstavlja približno 10 let normalne sečnje gozdov, kar je ogromna obremenitev tako za kmete kot tudi za občino. Tudi v drugih občinah, kot so Sele, Borovlje in Žitara Vas, so doživeli naravno katastrofo, hudo škodo so utrpele tudi občine na slovenski strani Koroške.

Tokrat so vremenoslovci poleg obilnega sneženja napovedali močne sunke vetra, ki lahko zopet povzroča škodo v gozdovih in na objektih. Močan veter pričakujejo na južnem Koroškem, na Zgornjem Koroškem pa bi lahko zapadlo tudi do meter snega. Zaradi morebitnih hudih razmer so vremenoslovci za območje Koroške izdali opozorilo.