Mladi nogometaši Korotana in Fužinarja odlični na mednarodnem turnirju v Wolfsbergu

Minuli vikend je bil v Wolfsbergu močen mednarodni turnir mladinskih nogometnih šol. Turnirja so se udeležili tudi mladi nogometaši Korotana in Fužinarja. Korotan je igral v kategoriji U11, Fužinar pa v kategoriji U13. Oboji so se zelo izkazali. Igralci Korotana so bili tretji, igralci Fužinarja pa so premagali vse nasprotnike in osvojili prvo mesto. Obe ekipi sta se iz svojih skupin zanesljivo uvrstili v polfinale, med najboljše štiri ekipe.

 

 

Korotan je nato v polfinalu z 2:0 izgubil proti zmagovalcu turnirja JUZ Süd, v tekmi za 3.mesto gladko premagal ekipo ASV St. Margarethen s 6:2. Fužinar pa je bil v finalu boljši od ekipe HSV iz Celovca s 3:1. Uspeh Ravenčanov je toliko večji, ker so v kategoriji U13 igrali njihovi vrstniki dveh prvoligaških ekip, WAC iz Wolfsberga in celovške Austrie. WAC so Ravenčani v najlepši tekmi turnirja v polfinalu ugnali kar s 4:0.

Turnir je odlično organiziral ASCO ATSV iz Wolfsberga. Na njem pa so poleg avstrijskih ekip ter Korotana in Fužinarja v obeh kategorijah nastopili tudi igralci kluba Corvinul iz Romunije. Obe koroški ekipi pa sta imeli tudi lepo podporo iz tribun.