Mineva tretji teden od prve potrjene okužbe, stanovalci se počutijo dobro

Tretji teden po prvi potrjeni koronavirusni okužbi v Koroškem domu starostnikov v Črnečah se stanovalci počutijo dobro, sporoča vodstvo doma. Do sedaj so opravili 205 brisov, okužba je potrjena pri devetih stanovalcih in petih zaposlenih.

 

»Obveščamo vas, da smo do sedaj opravili 205 brisov stanovalcev in zaposlenih v našem domu. 10 stanovalcev je trenutno, še vedno nameščenih v ” rdeči ” coni doma, 2 zaposleni pa ostajata v bolniškem staležu,« so sporočili iz Koroškega doma starostnikov. Okužbe so omejene na oddelek, kjer se je okužba prvič pojavila.  »Zagotavljamo vam, da se stanovalci kljub nepričakovani, novi situaciji dobro počutijo. Ukrepe pristojnih služb sprejemajo z razumevanjem in strpnostjo,« še dodajajo v KDS.

Spomnimo, prva okužba se je v domu starostnikov v Črnečah pojavila pred približno tremi tedni, ko so v oskrbo sprejeli okuženo stanovalko. Takoj po prvi potrjeni okužbi so v domu omejili stike med stanovalci in začasno ustavili sprejemanje novih stanovalcev. Po dveh tednih se je izkazalo, da se je okužba prenesla še na nekaj drugih stanovalcev in na osebje doma – skupno so v KDS do danes potrdili devet okužb pri stanovalcih in pet pri zaposlenih

»Tudi zaradi Vas, spoštovani sorodniki, smo delavci v domu prepričani, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. S svojimi spodbudnimi klici, izražanjem podpore preko spleta in razumevanjem situacije, se zmoremo vsak dan znova truditi, da zajezimo širjenje okužbe; stanovalcem pa omogočamo prijetno, dostojno ter varno bivanje v domu,« sporočajo iz KDS.