Milijoni v posodobitve koroških smučišč

Na avstrijskem Koroškem so v letos v infrastrukturne posodobitve smučišč vložili 28 milijonov evrov, dva milijona več kot minulo sezono. Večjo kakovost smučišč pa bodo pospremile tudi nekoliko višje cene smučarskih vozovnic.

Začetek zimske turistične sezone je tik pred vrati, vremenoslovci že za ta teden napovedujejo hladno vremensko fronto in prvo konkretnejšo pošiljko snega. Smučišča na avstrijskem Koroškem so se tudi letos dobro pripravila na prihajajočo zimo, na kar kažejo tudi velike investicije v posodobitve smučišč. Za izgradnjo infrastrukture so letos namenili 28 milijonov evrov, kar je dva milijona evrov več kot minulo sezono. S tem dosledno zasledujejo desetletni načrt vlaganja v snežne strmine, ki je težak kar 150 milijonov evrov.

Ob tem pa so se nekoliko povišale cene smučarskih vozovnic, poroča avstrijski ORF. Cene dnevnih kart se gibljejo med 23 in 49 evrov. Če bo vreme na strani upraviteljev smučišč, bodo žičnice zagnali že v roku enega meseca.

Strmine koroških hribov in gora so pravi raj za ljubitelje zimskih športov, celotna avstrijska Koroška razpolaga s kar 708 kilometri urejenih smučarskih prog, na katerih obratuje skupno 226 vlečnic, sedežnic in gondol. Največje med mnogimi koroškimi smučišči je Nassfeld (Mokrine), kjer imajo smučarji na voljo 110 kilometrov urejenih prog, smučišče ima tudi najdaljšo žičnico v Alpah v dolžini šestih kilometrov. Najbolje ocenjeni smučarski letovišči sta Turracher Höhe in Katschberg, najvišje smučišče pa je na ledeniku Moelltal, kjer lahko smučamo na nadmorski višini preko 3100 metrov.