Maksimović prinesel Fužinarju točko v zadnji sekundi tekme

V 13.krogu 2.SNL je Fužinar doma remiziral z Bistrico. Tekma se je končala z 1:1, kar je tudi prvi remi Ravenčanov v tej sezoni. Kakšnih 350 gledalcev je na zelo težkem igrišču videlo zanimivo tekmo z “infarktno” končnico. Videli pa so spet nekaj zelo spornih sodniških odločitev, večino v škodo Fužinarja. Tekma je imela humanitarni značaj, saj so se zbirali prostovoljni prispevki za družino Damjana Hojnika, nedavno umrlega bivšega sekretarja Fužinarja.

 

 

Pred tekmo so se vsi prisotni na tekmi z minuto molka poslovili od Harija Repotočnika, bivšega igralca in zvestega dolgoletnega navijača Fužinarja, ki je v petek izgubil boj z zahrbtno boleznijo. Uredništvo E-Koroška izreka vsem njegovim sorodnikom in prijateljem iskreno sožalje.

Tekma se je začela s priložnostjo gostov, ki bi že v 1.minuti lahko povedli. Po hitrem protinapadu je z desne strani streljal Koprivc, a je domači vratar Marčič njegov strel obranil.

Sledila je priložnosti Svržnjaka, ki je streljal preveč po sredini gola, točno v vratarja gostov Vunderla. V 8.minuti pa prva stoodstotna priložnost za domače. Po akciji Cenerja je z desne strani poskušal Pesjak, a se je Vunderl z obrambo zelo iskazal.

Tri minute kasneje druga priložnost za goste. Martinčič je z leve strani sam prišel pred Marčiča, a je za las zgrešil vrata.

Domači so imeli novo priložnost v 27.minuti. Po podaji Pesjaka je bil Zubanović sam pred gostujiočimi vrati, a je slabo reagiral, Vunderl z njegovim strelom ni imel težav.

V 30.minuti je Pesjak premagal gostujočega vratarja, a je glavni sodnik Matoša na asistenco stranskega zadetek razveljavil.

Do konca polčasa smo najlepšo priložnost videli v 45.minuti, ko je Cener streljal, žoga pa je končala tik ob levi vratnici gostujočega vratarja.

Cener je tudi v drugem polčasu prvi zapretil. Z leve strani je streljal v nasprotni vratarjev kot, Vunderl pa je s skrajnimi napori strel odbil v kot.

V 50.minuti so do Marčičevih vrat prišli tudi gostje, vendar so v končnici akcije preveč komplicirali, tako da je priložnost “splavala po vodi”.

V 67.minuti smo videli najbolj sporen moment tekmi. Ibrian je po desni strani ušel gostujoči obrambi, ki ga je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavila. Na presenečenje vseh prisotnih na tekmi se piščalka sodnika Matoše ni oglasila, pokazal je le na kot.

Minuto kasneje je bil Vujičić po kotu sam na pet metrov od gola, vendar je z glavo streljal mimo vrat.

V 70.minuti je s strelom s kakšnih osemnajstih metrov poskušal Šlamberger, Marčič je njegov strel s pomočjo prečke uspel odbiti v kot.

V 78.minuti so po hitrem protinapadu zadeli gostje, vendar je tudi tokrat Matoša na asistenco stranskega sodnika razveljavil zadetek.

Ko je kazalo, da se bo tekma končala brez zadetkov, so gostje v 90. minuti povedli. Po veliki, nedopustni napaki Fužinarjeve obrambe je zadel Martinčič.

V zadnji akciji na tekmi pa je Fužinar v 94.minuti izenačil. Z lepim strelom v diagonalni kot je to uspelo Maksimoviću. Gostje niso niti krenili s centra. Matoša je takoj odpiskal konec.

Igralci Fužinarja so tako prekinili niz dveh porazov, na koncu osvojili točko, z malo več koncentracije pri priložnostih in boljšem sojenju pa bi lahko osvojili vse tri.

Spet smo videli zelo slabo sojenje na Ravnah, kar nekaj zelo spornih situacij. Seveda je res, da je treba napake iskati v svojih vrstah. Vendar je dejstvo, da je bilo v dosedanjih trinajstih tekmah prvenstva sojenje petkrat zelo v škodo Fužinarja. To so lahko videli vsi, ki spremljajo Fužinar tako na domačih kot na gostujočih tekmah.

Fužinar je sedaj na lestvici s 13.točkami enajsti, vodilni Aluminij jih ima 29, drugouvrščena Rogaška pa ima točko manj. V naslednjem krogu bo Fužinar gostoval v Beltincih. Tekma bo v soboto, začetek ob 14.uri.