Lucija Potnik osvojila naslov državne dvoranske prvakinje v teku na 60 metrov v kategoriji U20

V soboto, 29.januarja 2022, je v Novem mestu potekalo državno dvoransko prvenstvo v atletiki v kategoriji U20. Mlada, 17-letna Lucija Potnik iz Dobrave pri Radljah ob Dravi, je postala državna prvakinja v teku na 60 metrov. Njen čas je bil 7,59 s, kar je le dve stotinki slabše od državnega rekorda v tej kategoriji. 

Lucija Potnik je dijakinja 2. letnika športnega oddelka Gimnazije Ravne na Koroškem. Ima brata in dve sestri. Svoj prosti čas poleg rednega in napornega treninga posveča učenju, je odličnjakinja, ter konjem. Je pogumno in prijazno dekle, ki se zaveda, da poleg samega talenta uspehe prinaša še vztrajen trening. Pri tem ne popušča, saj, kot sama pravi, so njeni cilji doseči vrhunske rezultate v sprintu. Atletiko trenira od sedmega leta v Atletskem klubu Radlje ob Dravi, kjer sta glavna trenerja Primož Miheu in Jure Škurnik.

Svojo prvo medaljo je osvojila slučajno, ko je bila stara sedem let. Z družino so bili na dopustu v Moravskih Toplicah, na njeno željo so se odpravili v Mursko Soboto na atletsko tekmovanje. Organizatorji so ji dovolili tekmovati v skupini U10, v navadnih supergah si je pritekla bronasto medaljo. 

Najbolj ponosna je na naslov državne prvakinje na odprtem prvenstvu Slovenije na 100 metrov v kategoriji U20 leta 2021, na tretje mesto leta 2020 ter na tretje mesto na balkanskem prvenstvu v kategoriji U18 leta 2021. Skupno ima že več kot sto medalj iz atletskih tekmovanj, je tudi članica državne panožne ekipe, s ponosom nosi dres Slovenije. Letos pričakuje še izboljšanje rezultatov, lani ji je določene načrte prekrižala korona. V veliko podporo pri njenih aktivnostih so ji domači in učitelji, največ pa pri njenih uspehih s pristnim odnosom pripomore njen trener Primož Miheu. 

V letošnjem letu ima dva glavna cilja. Prvi je uvrstitev na svetovno mladinsko, drugi pa uvrstitev na evropsko mladinsko prvenstvo. Vsekakor pa so njeni cilji usmerjeni še dlje v prihodnost. Veliko metrov in sekund bo še premagovala, saj so v njenih ciljih zapisane tudi olimpijske igre v Parizu leta 2024. 

O Luciji in njenih uspehih bomo v prihodnosti gotovo še slišali. Dajmo Lucija!