Leška legenda skozi zabavno igro pobega iz sobe

Pravljična vas, ki bo na Lešah potekala danes in jutri, med drugim ponuja tudi atrakcijo, kakšne na Koroškem še nismo videli. Zaklenjeni v sobo bodo obiskovalci morali pobegniti tako, da odkrijejo skrivnost bratovščine leških rudarjev.

Prvi koroški escape room se ekskluzivno, samo za ta vikend, odpira danes ob 15. uri na Lešah nad Prevaljami. Organizatorji so želeli že tako pester program še dodatno popestriti, saj praznujejo sedmo obletnico otroškega festivala Pravljična vas, in na Koroško pripeljali atrakcijo, ki je v zadnjih letih obnorela svet.

Danes, v petek, bo soba pobega odprta od 15. do 21. ure, jutri, v soboto, pa bo na voljo od 10. do 18. ure. Prijavite se na tej povezavi: https://www.pravljicna-vas.si/prijavi-se-escape-room

Igra soba pobega, ki bo postavljena v telovadnici OŠ Leše, je odlično, zabavno in poučno doživetje tudi za otroke. V njih uživajo družine, osnovnošolci, dijaki, študentje, družbe prijateljev ali naključnih sotekmovalcev, ki se spoznajo pred odhodom v sobo.  V sobi pobega je pomembna zgolj iznajdljivost in kreativnost in, kot sporočajo organizatorji, je primerna za otroke nad 7. letom starosti.

Koncept igre »sobe pobega« so miselne igre, kjer skupina ljudi (prijateljev, družine) raziskuje in rešuje miselne uganke na poti do skupinega cilja – pred iztekom časa najti končno rešitev za izhod oziroma pobeg iz sobe. Pri tem so zagotovljeni tako miselni izzivi kot tudi sama zabava. Ob reševanju reševanju raznovrstih ugank, odklepanju ključavnic ter povezovanju namigov v celoto je zabava zagotovljena.

Tematika sobe pa bo nekdanji leški rudnik. Nekdaj je bil ta rudnik največji na slovenskem, nosil je pomembno vlogo za industrijo regije in širše. Organizatorji pa so tematiko razširili in ji dodali pravljično noto: soba pobega predstavlja klub leških rudarjev, kjer so se rudarji družili, se zabavali in rojevali velike ideje. Klub leških rudarjev je združeval posameznike velikih idej, jasnih stališč in moralne drže, vstopnica v klub pa je bila preizkušnja znanj, iznadljivosti in ubranega sodelovanja. Tako se bodo skupine za prestižno članstvo prebijale preko številnih ugank in miselnih nalog.

NK