Le še tri dni majka do nogometnega spektakla na Prevaljah

Le še tri dni manjka do nogometnega spektakla na Prevaljah, ob 90 obletnici nogometnega kluba Korotan, kjer bo na dan privrel spomin iz najbolj bogate zgodovine tega koroškega nogometnega bisera, ko so fantje igrali v prvi nogometni ligi in za nameček nastopili še v Evropi.  Legende se tako vračajo na Koroško. Humanitarno tekmo, ki jo bo vodila domača sodniška trojka na čelu z legendarnim Dragom Kosom, pomagala mu bosta Jani Prednik in Jozi Močivnik, se bo pričela ob 18. uri. V nadaljevanju si lahko preberete izjave nekaterih sodelujočih na tem spektaklu.

 

Nekoč izjemna nogometaša, Peter Breznik in Simon Sešlar, nestrpno pričakujeta veliko tekmo legend v Prevaljah. Sešlar je ostal v nogometu in je trenutno trener v mladinskem pogonu Celja, Peter pa se umaknil iz zelenic in je postal uspešen podjetnik. Nogomet pa je obema ostal v krvi. »Prav je, da se ob takem jubileju, kot je 90 obletnica kluba, nameni posebna pozornost. Takšne tekme niso vsakdanjost, zato se že sedaj izjemno veselim srečanja z nekdanjimi športnimi prijatelji. Z veseljem bom nastopil na tekmi legend, še posebej tudi zato, ker ima humanitarno noto,« nam je zaupal nekdanji reprezentant Simon Sešlar. Simon, ki je okusil tako slovensko kot nemško ligo in je s Humanimi zvezdicami zaigral tudi na svetovnem nogometnem prvenstvu »Art Footbal« v Moskvi, kjer je s svojimi atraktivnimi potezami navdušil tamkajšnje občinstvo, bo ponovno zaigral pod taktirko Bojana Prašnikarja, s katerim sta trla ledino Lige prvakov. »Vsak čast, tistemu, ki je dal to idejo. Za takšno tekmo je potrebno ogromno časa, potrpežljivosti in dela. Res je, komaj čakam, da se vidim starimi prijatelji in soigralci. To bo poseben dan. Upam, da bo na tekmi veliko gledalcev in da bomo skupaj proslavili ta izjemen dogodek,« pa o prihajajoči »tekmi legend« pravi Peter Breznik, ki je tako z goli kot potezami navduševal tako koroške, kot slovenske nogometne navdušence.

Tekmo Legend si pravzaprav brez bratov Vidovič, ni mogoče zamisliti. Oba ponosna
Korošca, nekoč vrhunska nogometaša, bosta ponovno zaigrala v modrem dresu, z ramo ob rami! To bo izjemne trenutek, za oba in koroški nogomet. »Zelo sem bil vesel, ko me je Robi poklical in mi predstavil projekt. Seveda sem bil takoj zato. Povabilo v ekipo pa mi je v posebno čast, saj bom zaigral z izjemno dobrimi nogometaši. Veliko mi pomeni, da bom lahko videl bivše soigralce in hkrati sodeloval v humanitarni tekmi,« nam je zaupal Matej Vidovič, ki se je obenem zahvalil tudi Robiju in Naniju, za ves trud ob organizaciji te težko pričakovane tekme. Tudi Samo je bil navdušen ob klicu in vabilu za tekmo Legend. »Takšni tekmi ob 90 obletnici kluba sem se seveda takoj odzval. Robi in Nani sta za to tekmo uspela zbrati nekdanje vrhunske nogometaše. Le malo komu bi to uspelo. Zato jima lahko samo čestitam in se jima poklonim. Tako bodo ljubitelji nogometa na Koroškem po dolgih letih spet lahko videli na delu nekdanje prvoligaške igralce, ki so jih gledali v času, ko je Korotan igral v prvi ligi. V čast mi je, da bom zaigral z njimi«, je dejal Samo Vidovič, ki je nekoč navduševal na slovenski sceni in se ga je prejel naziv »Koroški Maradona«. Zagotovo bomo kakšno njegovo čarovnijo z okroglim usnjem videli tudi na tekmi legend.

Tudi Nenad Toševski, v modrem dresu Korotana ne bo manjkal. »Veseli me, da bom del tega spektakla, ob častitljivi obletnici kluba, še posebej, ker je humanitarno obarvan. Največje zadovoljstvo, pa je, da bom ponovno srečal stare prijatelje, » je dejal Nenad.

Trojica izjemnih nogometašev, srčnih borcev in iskrenih ljudi, Alfred Jermaniš, Goran Jolič in Kristl Švab, se veselijo in komaj čakajo na novi nogometni spektakel na Koroškem. Izjemen organizator igre Goran Jolič se prav tako veseli srečanja legend. »Sem
počaščen za soudeležbo na tak slavnosti in humanitarni dogodek. Lepo je, da obudimo spomin na tista najlepša leta našega Korotana in počastimo 90. obletnico kluba in da na svoj način pomagamo v teh težkih časih, ki jih preživlja Koroška. Mislim, da smo vsi fantje enotni, da si Korotan in vsi Korošci zaslužijo en velik poklon«, nam zaupa Goran, ki je še vedno ostaja mojster okroglega usnja in prav z užitkom čakamo na to tekmo, saj bo zagotovo kaj iz svojega bogatega repertoarja pripravil tudi za gledalce, ki bodo 1. septembra prišli na prevaljski stadion. »Ko pridem na Koroško se zmeraj spomnim tistih lepih trenutkov, ko smo dali ljudem veselje in ponos, da so Korošci. Bilo je res eno čudovito obdobje v Korotanu in izjemno se veselim ponovnega nastopa v Prevaljah,« so bile besede popularnega Alfreda Jermaniša, ki je za sabo pustil velik pečat, tako kot igralec in človek. Kratek in jedrnat je bil Kristl Švab, nekdanji motor Korotana: »Vsi prijatelji Korotana in slovenskega nogometa, pridite, vabljeni v čim večjem številu, na tekmo legend. Ne bo vam žal!«

Dva izjemna trenerja, stratega in človeka bosta ponovno sedla na trenerski stolček in poveljevala nekdanjim nogometnim umetnikom. Toni Tomažič, ki je bil kot trener tudi sam udeleženec te koroške nogometne pravljice, ko so Prevaljčani igrali v prvi slovenski ligi in tudi zaigrali v Evropi, z veseljem pričakuje tekmo legend. »Čestital bi vsem, ki so bili vpeti v 90 letno zgodovino Korotana. Vesel sem, da je veliko igralcev po zaključeni igralski karieri ostalo v nogometu, kot trenerji ali športni delavci. Za sam dogodek, ki bo 1. septembra na Prevaljah, pa samo (klobuk dol, čeprav ga ne nosim več) »kapo dol« glavnima organizatorjema Robiju in Naniju, da sta uspela združiti nogometno smetano iz let nogometnega kluba Korotan v prvi slovenski ligi. Se že veselim tega prav posebnega srečanja,« nam je zaupal Toni Tomažič, ki bo zopet vodil modro četo neumornih Korošcev.
Humane zvezdice, nogometne legende bo vodil nihče drug, kot legendarni trener Bojan Prašnikar, ki je kot prvi slovenski trener okusil slast tiste sanjske Lige prvakov ter tudi Bundeslige in nekdanji slovenski selektor. »Najprej čestitke ob jubileju koroškega kluba. Z veseljem se bom udeležil te humanitarne tekme, ki ima v teh časih še poseben pomen. Takšni dogodki so lahko samo v čast in ponos nogometni Koroški,« pravi legendarni »Prale«, ki je Humane zvezdice kar trikrat vodil na svetovnem nogometnem prvenstvu Art football, v Moskvi.

Tudi nekdanji igralec Korotana, sedaj pa predsednik sindikata profesionalnih nogometašev Dejan Stefanovič se iskreno veseli tega srečanja. »Čestitke nogometnemu klubu Korotan ob jubileju, s srčno željo, da se čim prej vrnejo na pota stare slave. Kraj in regija si to vsekakor zaslužijo. Tudi mi z veseljem pomagamo ob tej humanitarni tekmi. Sam pa sem na Prevaljah preživel čudovito leto in zbral neprecenljive spomine. Komaj čakam, da ponovno vidim staro društvo in vse prijatelje,« pravi Stefanovič.

Legendarni trener Miloš Šoškič, pa dodaja: »Iz mojih dolgoletnih trenerskih izkušenj, posebna hvala vsem pobudnikom in organizatorjem tekme legend in seveda čestitke Korotanu ob častitljivem jubileju. V tem momentu, poznavajoč vztrajnost Korošcev, verjamem in želim, da si čim prej opomorejo od teh katastrofalnih vremenskih posledic in neurja, ki jih je tako prizadel. Z velikim veseljem prihajam na to humanitarno tekmo.«

»Najprej bi rad čestital Korotanu za častitljivih 90 let delovanja. V čast mi je, da sem bil del te zgodbe. Veselim se srečanja z nekdanjimi soigralci, ki s svojo udeležbo potrjujejo, da so na Koroškem bili vedno dobro sprejeti in se radi vračajo. Posebej pa me veseli, da bo tekma imela humanitarni namen,« nam je dejal nekdanji kapetan Korotana, Roman Plesec.

»Vesel in počaščen sem, da sem povabljen med tako zvezdniško zasedbo. Robiju in Naniju pa čestitam za idejo in realizacijo takega spektakularnega dogodka, ki nas čaka. Res je že minilo kar nekaj časa, od kar smo se podili za okroglim usnjem in se srečevali na prvoligaških zelenicah, zato moram priznati, da komaj čakam na 1. september in tekmo legend. Srečanja po dolgih letih in obujanje spominov iz mladosti skupaj z legendami slovenskega in evropskega nogometa, ter ostalimi nogometnimi prijatelji so zagotovo nekaj posebnega in neprecenljivega. Zato so apeliram na vse ljubitelje nogometa v celi regiji, da pridejo v čim večjme številu in tako skupaj pomagamo realizirati namen tega dobrodelnega dogodka,« je srčno spregovoril o prihajajoči tekmi na Prevaljah, nekdanji odličen nogometaš Boštjan Grizold.

Le kdo se ne spomni temperamentnega in visokega branilca Žikice Vuksanoviča, ki se mu je igranje v Korotanu za vedno zapečatilo v srce. Tudi Nastja Čeh in Muamer Vugdalič se neizmerno veselita tekme legend. »Iskrena hvala ljudem, ki so se spomnili in organizirali dogodek povezan z 90. obletnico nogometnega kluba Korotan. Kot nekdo, ki je tesno povezan s Koroško in nekdo, ki mu je igranje za Korotan veliko pomenilo v svoji karieri, se iskreno in neizmerno veselim druženja tako s prijatelji, soigralci in vsemi ljudmi, ki imajo radi Korotan. To bo poseben dan!« je poudaril Žikica Vuksanovič. »Odlična ideja. Izjemna igralska zasedba prihaja v Prevalje. Korošci si to nedvomno zaslužijo. To bo zares praznik nogometa. Se že veselim srečanja z nekdanjimi soigralci. Čestitke za jubilej in verjamem, da se bodo gledalci zbrali v velikem številu in uživali v tekmi,« pravi nekdanji kralj prostih strelov Nastja Čeh. Piko, kot Muamerja Vugdaliča kličejo športni prijatelji je prva tako navdušen nad prihajajočo tekmo. Vedno je bil pripravljen sodelovati v humanitarnih akcijah, tako tudi tokrat. »Vesel sem in počaščen za vabilo. Ker ima tekma še humanitarni pridih, pa toliko bolj. Prav je, da vsak pomaga na svoj način. Iskreno se veselim druženja s starimi športnimi prijatelji in soigralci. Korotanu seveda čestitke za častitljivo obletnico, Korošcem pa za pogum in trdno voljo. Z veseljem prihajam!« pravi Piko, nekdanji slovenski reprezentant.