Korotan zmagal v Celju, Koroška Dravograd visoko izgubil v Krškem

Tako kot v prejšnjem, 10.krogu sta bili tudi v 11.krogu 3.SNL vzhod obe koroški ekipi polovično uspešni. Korotan je v Celju premagal Šampion s 3:1, Koroška Dravograd pa je visoko, z 9:1 izgubil na gostovanju v Krškem. Prevaljčani so ostali na četrtem mestu, imajo dvajset točk, kot jih je zbralo tudi tretjeuvrščeno Krško. Dravograjčani s tremi točkami ostajajo na zadnjem, štirinajstem mestu. V vodstvu je Drava, Ptujčani imajo osemindvajset točk.

 

Nogometaši Korotana iz Celja prinašajo domov vse tri točke. Moštvo trenerja Tina Kuzme je povedlo v 7.minuti, ko je zadel Nejc Plesec.

V 58.minuti je vodstvo povišal Urh Grešovnik. Domačim je nekaj upanja za ugoden izid v 78.minuti vlil Jetmir Torra, ki je znižal na 1:2.

Vendar je v 90.minuti Nejc Plesec s svojim drugim golom razblinil vse dvome o zmagovalcu in potrdil dobro strelsko formo.

Prevaljčani v zadnjih štirih krogih igrajo ‘kot prerojeni’, z današnjo zmago so potrdili tri točke iz prejšnjega kroga ter se utrdili pod vrhom lestvice. Popolnoma so prebrodili težave z začetka prvenstva in lahko z optimizmom vstopajo v naslednje tekme. So v pravi formi, dvignila se jim je samozavest, kar lahko potrdijo že naslednji teden, ko gostujejo v Ljutomeru.

Trener Korotana Tin Kuzma je bil po tekmi upravičeno zadovoljen:

“Čestitke fantom za borbo in dober pristop. Veseli, da nadaljujemo z nizom pozitivnih rezultatov. V vseh fazah igre smo dobri, pomembno je, da nadaljujemo v enakem tempu.”

Drugi koroški predstavnik v ligi Koroška Dravograd je znova razočaral. Dravograjčani so na gostovanju v Krškem doživeli pravo katastrofo. Zmaga Krškega 9:1 pove vse. Že po prvem polčasu je bilo vse odločeno, Krško je vodilo s 5:1, edini gol za Dravograd je v 26.minuti dal Peter Kogelnik.

Tudi v drugem polčasu se na igrišču ni dosti spremenilo, domači so dali še štiri gole. Poraz je že deseti v nizu, krizi ni videti konca. V naslednjem krogu pride v Dravograd Šmartno 1928, ki je na lestvici le mesto spredaj. Tri točke s te tekme so nujne, nov poraz si Dravograjčani na tej tekmi ne smejo privoščiti.