Korotan v koroškem derbiju v Mežici premagal Akumulator

V 16.krogu MNZ Maribor sta se v Mežici v koroškem derbiju pomerila domači Akumulator in prevaljski Korotan. Kakšnih 120 gledalcev je na razmočenem igrišču videlo dobro tekmo, ki so jo gostje zasluženo dobili z 2:0. Korotan je bil boljši nasprotnik, Prevaljčani so v drugem polčasu dvakrat zadeli in rutinirano pripeljali tekmo do konca. Ključno je bilo tudi to, da so uspeli zaustaviti najboljšega domačega napadalca Grego Triplata, nekdaj velikega upa slovenskega nogometa. Mežičani kljub porazu niso razočarali.

 

Korotan je povedel v vodstvo novinec v ekipi Andraž Bijol v 46.minuti, zadel je z bližine po daljši akciji z desne strani. Končni izid tekme pa je v 83.minuti po hitri akciji in predložku z leve strani postavil kapetan Kan Kovač.

Za prikazano velja pohvaliti obe ekipi. Korotan za igro ter pričakovano in zasluženo zmago, Akumulator pa za borbenost in tudi igro, ki obeta boljše čase v nadaljevanju prvenstva.

Trener Korotana Tin Kuzma je po tekmi za naš portal povedal naslednje:

“Za nami je težka tekma na zahtevnem terenu. Čestitam fantom za potrpežljivost in pravi pristop. Ekipa je ostala mirna in ni iskala zadetka na silo. Z izkupičkom na prvih dveh tekmah smo zadovoljni. Z mislimi smo že usmerjeni proti naslednji tekmi, ko na Prevalje prihaja Jurovski dol. Čestitam tudi ekipi Akumulatorja za borbeno igro in se zahvaljujem za pogostitev po tekmi.”

Z drugo spomladansko zmago Korotan s 35.točkami ostaja na prvem mestu, toliko jih imajo tudi drugouvrščene Starše. Z novo zmago, z 2:0 proti ekipi Marles hiše, je blizu vrha z 31.točkami tudi črnjanska Peca. Radlje so z domačim porazom z istim izidom proti Miklavžu padle na predzadnje mesto, imajo 13 točk. Zadnji je Akumulator s 6. točkami.