Korotan dobil koroški derbi v Dravogradu

V 24.krogu 3.SNL vzhod sta se v Dravogradu v koroškem derbiju pomerila Koroška Dravograd in Korotan. Tekmo so z rezultatom 3:1 dobili Prevaljčani, katerim so točke veliko bolj potrebne, saj se nahajajo v zoni izpada iz lige, na enajstem mestu. Dravograd pa je tretji, na tem mestu bo po današnjem krogu kljub porazu tudi ostal.

 

Tekma je po dolgem času na dravograjsko igrišče privabila kar lepo število gledalcev. Pričetek tekme so bolje odprli gosteje, ki so z golom Blaža Kovača povedli že v 7.minuti. Isti igralec je imel v 21.minuti priložnost za povišanje vodstva, vendar je zgrešil vrata.

V 27.minuti pa so gostje le povedli z 2:0. Po napaki domače obrambe je zadel Klemen Ofič z lepim strelom mimo domačega vratarja. V isti minuti je zaradi poškodbe igro zapustil Nejc Pečnik.

Domači so znižali v 45.minuti, ko je bil po kotu Davorja Rogine v gostujočem pet meterskem prostoru najbolj priseben Kristjan Kovač. Z izidom 2:1 za Korotan sta ekipi odšli na odmor, prvi polčas so zaznamovali tudi štirje rumeni kartoni gostujočih igralcev, ki so izkoristili dve od štirih priložnosti.

V drugem polčasu so gostje v 61.minuti z golom Urha Grešovnika iz prostega strela povišali vodstvo. V tem delu igre se je s kartoni še bolj razmahal glavni sodnik Bezjak, ki je zaradi drugega rumenega kartona pri domačih izključil Kristjana Kovača. Tekma je bila s tem bolj ali manj odločena.

Na koncu lahko zapišemo, da je zmaga Korotana zaslužena in mu bo veliko pomenila v boju za obstanek, dejansko pa je zmagal koroški nogomet.