Korotan do točke, Koroška Dravograd znova izgubil

Tretjeligaši so odigrali deveti krog prvenstva. Korotan se iz težkega gostovanja iz Podvincev vrača s točko, s Podvinci so igrali 2:2. Koroška Dravograd pa je že osmič zaporedoma izgubil, z 2:1 ga je premagal Avto Rajh Ljutomer. Prevaljčani so s štirinajstimi točkami na lestvici sedmi, Dravograjčani s tremi zadnji, štirinajsti. Vodi Drava, ki je v tem krogu prvič izgubila in sicer s Krškim s 3:0, Ptujčani imajo dvaindvajset točk. 

 

Prevaljčani so bili blizu vsem trem točkam, saj so do 94.minute vodili, takrat pa je Jan Zajko s svojim drugim golom na tekmi priboril domačim točko.

Podvinci so preko Zajka povedli v 30.minuti, gostje so z goloma Nejca Pleseca v 34. in Blaža Kovača v 73.minuti uspeli preobrniti rezultat. Domači so v zadnjih trenutkih tekme uspeli izenačiti, vendar je tudi točka za Prevaljčane uspeh in razloga za nezadovoljstvo ne sme biti. Res pa ostaja nekoliko ‘grenak priokus’, saj so bili na dosegu zmage.

Koroška Dravograd nadaljuje s porazi, današnji je bil že osmi zaporedni. Tokrat so bili Dravograjčani blizu točke, v 5.minuti so z golom Žana Sprinčnika povedli. Tekmo je nato z zadetkoma v 21. in 70. minuti odločil Matej Virag. Rezultatski neuspehi Dravograjčanov se nadaljujejo, pozitivno pa je, da so po sedmih tekmah brez gola tokrat le zadeli nasprotnikovo mrežo.

Trener Korotana Tin Kuzma je po tekmi za naš portal povedal naslednje:

“Pričakovali smo težko tekmo. Če bi mi pred tekmo ponudili točko, bi verjetno sprejel ponudbo. Vseeno pa ostaja grenak priokus, saj smo gol za izenačenje dobili v zadnji sekundi tekme. Pozitivno je, da smo dokazali, da lahko igramo z vsemi ekipami v ligi. Imamo še prostora za napredek. Gremo pogumno naprej!”