Koroška ima novo državno prvakinjo

Šele 13 letna Trisha Zec, tekmovalka Sport cluba M, ki je med drugim dosegla najboljši rezultat med dekleti v vseh kategorijah, je osvojila naslov državne in pokalne prvakinje v footgolfu za leto 2023. Ljubljana bo poslej srečen kraj Trisho Zec, mlado Črnjanko, kot sama pravi, hčerko nekdanjega odličnega nogometša, Roberta Zeca, ki je blestela na mladinskem državnem prvenstvu v Ljubljani.

 

 

V svoji kategoriji U13 je bila prepričljiva tako na tekmi državnega prvenstva, kot na pokalni tekmi, z izjemnim rezultatom +1 . Prav tako je dosegla najboljši rezultat v obeh tekmah, med vsemi nastopajočimi dekleti, tako v kategoriji kadetinj U16 in mladink U19. Nesporno imamo tudi v tem novem športu izjemno talentirano tekmovalko. Varovanka mentorja in trenerja Nanija Franca Matjašiča je na stopničke stopila v svojem prvem nastopu tudi v članski konkurenci, kje je osvojila tretje mesto. Nani, ki je za Slovenijo desegel tudi prvo zgodovinsko zmago v svetovnem pokalu, na tekmi višjega ranga FIFG 500, je bil vidno navdušen nad uspehom mlade Trishe.

»Trisha je nesportno velik talent, ne samo v slovenskem ampak tudi v svetovnem merilu. Toda za zdaj je bil dovolj talent, za napredovanje pa je enako kot v vseh ostalih športih, veliko trdega dela in treningov. Dekle si zasluži čestitke za maratonsko odigran dan in vrhunske rezultate. Zelo smo ponosni na njo, » nam je zaupal legendarni Nani, ki je v letošnji sezoni v svoji kategoriji prav tako osvojil naslov pokalnega prvaka. Trisho čaka naslednja preizkušnja v Bovcu, na enem izmed najatraktivnejših igrišč na svetu.