Korošci pretreseni ob tragični smrti alpinista Grege Lačna

Na Koroškem so pretreseni nad včerajšnjo novico, da je v gorah okrog Jezerskega umrl znani slovenski alpinist Grega Lačen, Črnjan, ki je zadnja leta živel na Prevaljah. Policijska uprava Kranj je danes tudi izdala kratko sporočilo o včerajšnjem tragičnem dogodku.  Nesreča se je zgodila pri sestopu na Mlinarjevem sedlu proti Zgornji Ravni.

“Gre za zahtevno zavarovano planinsko pot, ki je v aktualnih razmerah pod snegom, in po kateri se z alpinistično opremo spušča s kombinacijo plezanja in hoje. Pri prečenju je s te zelo strme poti alpinist padel čez visoko prepadno steno in na zbitem zasneženem melišču mrtev obležal pod njo. Bil je ustrezno opremljen. Okoliščine kažejo, da gre za nesrečo. Prenos pokojnika z gore so izvedli reševalci GRS Jezersko, nepoškodovanega soplezalca pa so gorski reševalci peš pospremili v dolino,” so zapisali policisti s Kranja.

Grega Lačen je bil mojster v steni in na ledu, to pa je ena od njegovih zadnjih fotografij, ki jo je pred dnevi objavil na instagramu.

Na družbenih omrežjih je že veliko izrečenega sožalja družini in lepih spominov na Grego.

Županja Črne Romana Lesjak je na facebooku zapisala: »Dragi Grega, ob težki in žalostni misli nate razmišljam, kako tanka je nit med življenjem in smrtjo. Vidim te otroka, mladeniča in odraslega moža ter kar ne morem doumeti, da te več ne bo. Tudi nad Črno je legla žalost. Vsem tvojim izrekam v imenu Črnjanov najglobje sožalje.«