Koncert ene od najbolj obetavnih mladih glasbenic norveške jazz scene

V četrtek, 1.12.2022 ob 20.uri, bo v KMKC Kompleksu na Ravnah koncert Liv Andrea Hauge Trio. Norveška pianistka in skladateljica Liv Andrea Hauge je znana po svojem delu s Kongle Triom in Ladybird Orchestra, ter velja za eno od obetavnih novih imen norveške scene. Svojo glasbo izvaja v različnih okoljih, od klavirskega tria do velikih ansamblov, v vseh pa  združuje veselje do raziskovanja impulzov v svobodni improvizaciji z jasnimi melodičnimi kompozicijami. V skupini sta še Georgia Wartel Collins-bas in August Gglännestrand bobni.

 

 

V njenem novem triu sta se ji pridružila Georgia Wartel Collins na basu in August Glännestrand na bobnih. Jeseni 2022 bodo debitirali na Norveškem, sledila pa bo turneja Footprints Europe po Sloveniji in okolici.

Leta 2021 je Liv Andrea Hauge s triom Kongle osvojila prestižno nagrado Jazzintro na jazz festivalu v Oslu ter prejela štipendijo za snemanje in turnejo z njihovo glasbo. Žirija jih je pohvalila za njihovo edinstveno energijo, močne melodije in samozavestno, neverjetno igro.