KKŠ Summer Break: Športna zabava za vse

Klub koroških študentov v soboto, 7. julija 2018, na površinah športnega centra na Ravnah na Koroškem pripravlja že drugi KKŠ Summer Break, dogodek, ki združuje šport, zabavo in dobrodelnost, ter tako mladim v regiji omogoči nepozaben uvod v poletje.

Ob pestrem dnevnem in večernem dogajanju bo tako 7. julija na ravenskem DTK-ju vsak obiskovalec našel nekaj zase, pa naj se je prišel le namočit v bazen, pomesti s konkurenco v enem izmed športnih turnirjev ali zažurati ob dobri glasbi in se prepustiti poletju, ki je pred nami.

Obiskovalci se bodo lahko v sklopu dnevnega dogajanja pomerili v sedmih različnih športih, in sicer tenisu, malem nogometu, nogometu na umetni travi, ulični košarki, odbojki v vodi ter odbojki na mivki, kot novost pa organizatorji predstavljajo tudi kolesarsko tekmovanje Bike challenge, ki ga organizirajo v sodelovanju z Vidom Peršakom, najboljšim slovenskim kolesarjem Enduro World Series. Prijave na turnirje so že odprte in so mogoče le še nekaj dni na spletni strani www.kksfest.si.

Dogajanje bo pestro tudi za tiste manj tekmovalne, saj se bodo na prizorišču zvrstile številne aktivnosti in zabavne igre, kot so slackline, bodypainting, joga, tekmovanje v spustu po toboganu in mnogo več, brezplačna bo tudi uporaba letnega bazena. Dnevno dogajanje bo vodil slovenski komik Gašper Bergant, tako da smeha ne bo manjkalo.

V sklopu KKŠ Summer Breaka bo potekala tudi dobrodelna akcija, v kateri bo Klub koroških študentov zbiral sredstva za nakup športnih rekvizitov za novo večnamensko dvorano v Kotljah in tako učencem tamkajšnje podružnične šole in vrtca omogočil kakovostne ure športne vzgoje v naslednjem šolskem letu.

Zvečer, ko bodo zmagovalci športnih turnirjev že prejeli zaslužene nagrade, pa sledi koncertno dogajanje, v katerem bodo obiskovalce ogreli koroški Farty Animals ter hrvaški Hamo & Tribute 2 Love, za vrhunec večera pa bodo poskrbeli priljubljeni slovenski rokerji Big foot mama.

»Namen projekta je Korošcem pokazati, da se tudi na Koroškem dogaja in da jim po dobro zabavo ni treba na drugi konec Slovenije. To so prepoznale tudi koroške občine in podjetja, kot je slovenjegraško podjetje Troia, ki se zavedajo pomena kvalitete življenja mladih v regiji. Ker želimo aktivno preživljanje prostega časa omogočiti čim več mladim, je vstop na dogodek za obiskovalce brezplačen,« je povedala Vanesa Topler, vodja projekta KKŠ Summer Break.