Kantavtorica Ditka Čepin pripravlja četrti album

Po nekaj odmevnih uspehih v tujini (UK Songwriting Contest, zmaga na Interntional Singer-Songwriter Festival Sofia, 2019, Unsigned Only USA,…) in preko 40 ustvarjenih avtorskih skladb v angleškem jeziku, se je kantavtorica Ditka pred koncem lanskega leta odločila, da eno svojih pesmi pošlje v poslušanje legendarnemu britanskemu producentu Stuartu Eppsu, ki je sodeloval z največjimi glasbenimi imeni, kot so Elton John, Robbie Williams, Led Zeppelin in Oasis.

 

Kot pravi sama, je to storila brez vsakršnih velikih pričakovanj, zato jo je takojšnji odziv Eppsa zelo presenetil. Ta je bil nad Ditkino avtorsko skladbo Cold Heart tako navdušen, da se je želel z Ditko slišati osebno. Tako sta se srečala preko Skype-a in klepetala skoraj dobro uro. Epps je pohvalil Ditkino ustvarjanje in njeno angleščino ter ji ponudil, da pri skladbi sodeluje kot producent in je skladbo potem posnel z znanimi ameriškimi glasbeniki iz Nashvilla. Ko je bila pesem končana ji je ponudil še, da to pesem izda pod njegovo založbo Epps Records, kamor, kot je dejal sam, povabi le umetnike v katere zares verjame.

Tako je skladba Cold Heart z izjemno čustvenim in močnim sporočilom ter pridihom ameriškega countryja konec decembra izšla v Angliji in Ameriki ter prejela dobre odzive s strani nekaj glasbenih urednikov. Ditka je sicer pred kratkim ustvarila povsem nove kanale pod imenom Ditka int. (International), kjer deli izključno avtorske pesmi v angleščini, ki jih je ustvarila v zadnjih letih.

Glasbenica pa je to zimo polno zaposlena tudi s pripravo novega albuma z uglasbeno poezijo. Ta bo že njen četrti. Tokrat je za uglasbitev izbrala poezijo šestih slovenskih pesnikov; Cirila Zlobca, Srečka Kosovela, Karla Destovnika Kajuha, Kajetana Koviča, Janeza Menarta in Ferija Lainščka. Prevladovala bo uglasbena poezija Ferija Lainščka, s katerim je v preteklih letih spletla posebno vez sodelovanja in s katerim imata za sabo številne uspešne skupne nastope. Album pripravlja v sodelovanju s svojim očetom Gorazdom Čepinom, ki se bo tudi tokrat podpisal kot avtor vseh aranžmajev, glasbo za izbrane pesmi pa sta napisala Ditka in Gorazd.

Izid albuma načrtuje v začetku poletja ter ga skupaj s svojo spremljevalno zasedbo namerava predstaviti na koncertih po vsej Sloveniji.