Kandidaturo za predsednico države je napovedala tudi dr. Nina Krajnik

Nina Krajnik, znana psihoanalitičarka, je napovedala kandidaturo za predsednico države. Svojo kandidaturo je napovedala včeraj v oddaji na RTV SLO 2 Arena, prav tako pa tudi na družabnem omrežju Facebook, kjer je napovedala tudi uradno predstavitev kandidature, ki bo v ponedeljek, 27. junija, v dvorani Slovenske matice. 

 

Krajnikova je ob prvi najavi kandidature zapisala, da je zagovornica politike, ki ne izhaja iz svetovno nazorskih delitev, ali dispozitivov moči enih proti drugim.

Nina Krajnik je doktorica filozofije in prva slovenska lacanovska psihoanalitičarka. Svojo prvo zaposlitev je dobila kot svetovalka danski veleposlanici v Ljubljani. V okviru svojega akademskega dela se posveča raziskavi odnosa med psihoanalizo, znanostjo in umetnostjo. Kot je zapisala v svoji najavi kandidature, je tudi prva, ki je začela uvajati filozofijo za predšolske otroke v vrtcu.

Krajnikova je tako tretja ženska, ki je napovedala kandidaturo za predsednico države. Pred njo sta to storile odvetnica Nataša Pirc Musar in nekdanja ambasadorka Marta Kos.