Javnomnenjska anketa v Slovenj Gradcu: Andrej Breznik bi premagal aktualnega župana Andreja Časa

V luči prihajajočih lokalnih volitev je agencija Parsifal izvedla raziskavo javnega mnenja v Mestni občini Slovenj Gradec z namenom, da izmeri podporo kandidatom za župana in strankam v mestni svet. V primeru, da bi bile lokalne volitve to nedeljo, bi največ podpore za župana med opredeljenimi dobil Andrej Breznik, aktualni župan Andrej Čas pa bi pristal na drugem mestu.

Anketa, ki se je izvajala od 20. do 24. septembra, je izmerila predvolilno razpoloženje v Mestni občini Slovenj Gradec. V sodelovanje je bilo vključenih 301 polnoletnih vprašanih, od katerih je bilo 51,8 odstotka žensk. Na podlagi odgovorov, ki so jih podali anketirani, je razvidno, da se bo jesenskih volitev zagotovo udeležilo 64,3 odstotka vprašanih, 7 odstotkov je takih, ki se volitev zagotovo ne bodo udeležili, dva odstotka pa je takih, ki so glede svoje udeležbe še neopredeljeni.

Vir: Parsifal

Andrej Breznik se je zavihtel pred aktualnega župana


Na vprašanje, če bi bile to nedeljo v Slovenj Gradcu volitve za župana, koga od morebitnih kandidatov bi volili, če bi imeli na izbiro Andreja BreznikaAndreja ČasaTilna Kluglerja, Petra Cesarja, Borisa Raja ali Bojana Navodnika, je večina vseh vprašanih odgovorila, da Andreja Breznika (24,6 odstotka vprašanih). Na drugem mestu Brezniku sledi aktualni župan Čas z 21,3 odstotka glasov, na tretjem Klugler s 16,6 odstotka glasov, na četrtem Cesar z 8,1 odstotka glasov, na petem Raj s 7,3 odstotka glasov in na šestem Navodnik z 2,8 odstotka glasov.

Vir: Parsifal

Med vsemi opredeljenimi anketiranci ima najvišjo podporo za župana Mestne občine Slovenj Gradec Andrej Breznik (30,5 odstotka), sledita mu aktualni župan Andrej Čas (26,4 odstotka) in Tilen Klugler (20,6 odstotka). Sledijo pa jim Peter Cesar (10,1 odstotka), Boris Raj (9,1 odstotka) in Bojan Navodnik (3,4 odstotka). Med tistimi opredeljenimi, ki bodo zagotovo šli na volitve (so podali oceno 5), ima Breznik 29,9 odstotka glasov, sledijo pa mu Čas z 28 odstotki glasov, Klugler z 21 odstotki glasov, Cesar z 10,1 odstotka glasov, Raj z 9,2 odstotka glasov in Navodnik z 1,8 odstotka glasov.

Vir: Parsifal

(Vir: nova24tv.si)