Janez Janša: Najboljša socialna politika je politika ustvarjanja novih, dobro plačanih delovnih mest

Piše: C. R.

Predsednik vlade Janez Janša se je včeraj v Portu na Portugalskem udeležil Socialnega vrha, konference na visoki ravni v organizaciji portugalskega predsedstva. Splošni cilj Socialnega vrha je določiti evropsko agendo o socialni politiki za naslednje desetletje in zagotoviti, da se bomo z izzivi sedanjosti in prihodnosti soočili tako, da nikogar ne bomo prezrli. Države članice, evropske institucije, socialni partnerji in civilna družba se bodo srečali v okviru konference na visoki ravni, da bi okrepili svojo zavezanost izvajanju evropskega stebra socialnih pravic.

“Najboljša socialna politika je politika ustvarjanja novih, dobro plačanih delovnih mest. Za takšno socialno politiko potrebujemo šolski sistem, ki mlade nauči ne samo veliko znanja, ampak predvsem  kako se to znanje, ki ga je danes na voljo zelo veliko, pravilno izbira in inovativno uporablja,” je  v izjavi za medije ob prihodu na Socialni vrh povedal predsednik vlade Janez Janša.

Nadaljeval je, da je središče dobre socialne politike vedno tudi družina in ustvarjanje ugodnega okolja za družine.

“V Evropski uniji je veliko odtenkov evropskega socialnega modela, je pa tudi nekaj skupnih imenovalcev in najmočnejši skupni imenovalec evropske socialne politike je ravno politika ustvarjanja novih delovnih mest,” je v izjavi za medije ob prihodu zaključil Janša.

Vir: Kabinet predsednika Vlade RS