Izjemen uspeh mladih odbojkarjev Fužinarja

Mladi odbojkarji Fužinarja ponovno navdušili, tokrat z naslovom državnega prvaka v kategoriji starejših dečkov! OK Fužinar tako ostaja klub prvakov, v sezoni 19/20 so naslov državnih prvakov osvojili mladinci, sezona 20/21 je bila v znamenju državnega naslova v mali odbojki, letošnjo sezono pa so zaznamovali starejši dečki. Uspela jim je namreč sezona za zgodovino, ki so jo končali brez poraza! Skozi celotno sezono so namreč zmagali na vseh 23. tekmah!

 

Finalni turnir najboljših osmih ekip je potekal v Savinjski dolini. V soboto so v Šempetru bile odigrane tekme 1/4 finala državnega prvenstva, ekipa Fužinarja je kot prvouvrščena ekipa 1. lige za nasprotnika dobila ekipo Žužemberka. V tekmo je naša ekipa vstopila nekoliko nervozno, do 5 točke je bil rezultat izenačen. Ko pa so se fantje sprostili in zaigrali kot znajo, so niz zanesljivo dobili na 11. točki. Enosmeren je bil tudi drugi niz s 25:10, zato dvomov o zmagovalcu in potniku na nedeljski veliki finale ni bilo. V četrtfinalni tekmi proti Žužemberku so točke za Fužinar dosegli: Slatinšek T. 11, Hribernik 9, Ručigaj 9, Skudnik 3, Zmagaj in Jamnik po 2. Razplet ostalih tekem je dal polfinalne pare ŠD Braslovče – Ljubljana Volley in Fužinar – Kočevje, finalni turnir najboljših štirih ekip je bil na nedeljskem sporedu v dvorani OŠ Braslovče.

V prvi tekmi polfinala so domačini premagali Ljubljano volley z 2:1, drugi polfinale je bila tekma naših fantov proti MOK Kočevju. Tekmo so bolje začeli naši fantje, priigrali so si minimalno prednost, ki so jo uspeli ohranjati skozi niz in ga na koncu dobili s 25:22. Zelo podoben je bil razplet v drugem nizu, ki so ga naši fantje dobili na 19. točki in zmagali z 2:0. V tekmi proti Kočevju so točke dosegli: Slatinšek 12. Ručigaj 12, Hribernik 11, Skudnik 2 in Maček 1. S polfinalno zmago so si že zagotovili medaljo, a fantje so bili odločeni, da bo ta zlata!

Finalno tekmo so začeli izjemno, na krilih atomskih servisov Zmagaja so hitro povedli in vse je kazalo, da bo Fužinar gladko dobil prvi niz. A Braslovčani se niso predajali, po seriji napak naših fantov pa se je niz obrnil na glavo, s 25:23 so ga dobili domači. Na krilih navijačev so bolje začeli tudi drugi niz, a je Fužinar vseskozi ostajal blizu. A preobrat našim fantom ni uspel, s 25:20 so domači povedli že z 2:0. Zelo izenačen je bil tretji niz, nobena od ekipa si ni uspela priigrati višje prednosti, bolje so v končnico vstopili naši fantje, ki so nato izkoristili prvo set žogo, s 25:23 so zmanjšali zaostanek v nizih. Četrti niz je ponovno bolje začela domača ekipa, na krilih številnih glasnih navijačev so igrali odlično, kljub pritiskom igralcev Fužinarja so ostajali v vodstvu. Po zaostanku že z 20:15 je vse kazalo, da bo ekipa Fužinarja izgubila prvič v sezoni. A nato je sledil preobrat, ekipi pa sta v končnico vstopili izenačeni, Braslovčani so imeli kar 4 zaključne žoge za zmago, vselej pa pa so naši fantje odlično odigrali v obrambi in zaključevali protinapade za izenačenje. Zdržali so vse pritiske domačih, po preobratu pa izkoristili prvo zaključno žogo in s 30:28 izenačili na 2:2. Odlično igro so nato prenesli v tretji niz, takoj povedli s 6:0 in v odločilnem petem nizu stvari postavili na svoje mesto. S 15:6 so razblinili vse dvome o zmagovalcu in tako končali nepozabno sezono brez poraza in zasluženo osvojili naslov državnih prvakov v kategoriji starejših dečkov! Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Mitje Ježa in tokrat tudi pomočnika Ožbalta Zmagaja nastopili: Slatinšek Tevž 25 točk, Hribernik Nejc 19, Ručigaj Jan 13, Zmagaj Jaka 5, Maček Klemen 4, Skudnik Lenart, 3, Jamnik Lovro, Abraham Aljaž, Sekavčnik Nejc, Pavlović Nejc, Jošt Benjamin, Slatinšek Ožbi in Merkač Vid. V finalu je bil za najkoristnejšega igralca izbran Nejc Hribernik, Jaka Zmagaj je bil izbran za najboljšega podajalca.

Ekipi iskreno čestitamo za osvojen naslov državnega prvaka Slovenije v kategoriji starejših dečkov!