‘Igranje za reprezentanco je res nekaj posebnega’

Mladi Prevaljčan Luka Topalović je eden najbolj perspektivnih mladih igralcev v Sloveniji. Po prihodu v Domžale je zelo napredoval, se že priključil članski ekipi. Že pri šestnajstih letih je debitiral v prvi ekipi Domžal, igral s takšnimi nogometnimi velemojstri, kot je Senijad Ibričić. Je tudi stalni član mlajših slovenskih nogometnih reprezentanc. Želimo mu, da bo šla njegova nadaljnja nogometna pot tako naprej in da ga bomo v prihodnosti gledali tako v članski reprezentanci Slovenije kot tudi v enem izmed uglednejših evropskih klubov. V kratkem intervjuju za naš portal je povedal naslednje:

 

E-Koroška:  Nase si opozoril že na začetku kariere v Korotanu, kjer si začel igrati nogomet. Kakšne spomine imaš na tiste čase?

Topalović: Na tiste čase se je vedno lepo ozreti nazaj, ker se je tam tudi vse skupaj začelo. Na Korotan me vežejo samo najlepši trenutki.

E-Koroška: Hitro si prestopil v NK Maribor, kjer si v sezoni 2018/19 pri starejših dečkih dal kar 45 golov in postal prvi strelec lige. Začetek v Mariboru je bil več kot uspešen?

Topalović: Takrat sem se odločil za ta korak naprej, ki je bil, kot se je izkazalo kasneje, zadetek v polno, saj sem takrat v dresu Maribora začel rasti v nogometnem smislu in se začel dokazovati.

E-Koroška: Naslednje leto si igral za Kety Bistrica v 1.ligi U15, potem pa si se odločil prestopiti v NK Domžale. Zakaj si se tako odločil?

Topalović:  Tista odločitev je bila s strani nogometnega kluba NK Maribor in Ketty Emmi Bistrice. Kluba sta se dogovorila, da gre selekcija U14 NK Maribor igrati za Ketty Emmi Bistrico U15, kar se nam je zdelo zelo dobro, da tako nabiramo izkušnje kot leto mlajši v prvi ligi U15 vzhod. Za Domžale sem se odločil zato, ker že ko sem bil v Mariboru, sem vedel, da so Domžale najboljša nogometna šola za mlade v Sloveniji in širše. Potem, ko sem dobil klic s strani Domžal, nisem preveč razmišljal in sem se takoj odločil za ta korak naprej.

E-Koroška: V Domžalah si se do sedaj zelo izkazal, si najboljši igralec in strelec kadetske ekipe. Kako se počutiš v tem klubu?

Topalović:  Letos se mi je takoj na začetku sezone odprlo tako strelsko kot tudi igralsko. Počutim se zelo dobro, v klubu je zelo dobro vzdušje in upam da bo tako tudi v nadaljnje.

E-Koroška: Že preteklo sezono si debitiral za člansko ekipo v prvi slovenski ligi, s komaj šestnajstimi leti. Kako si se počutil ob svojem debiju?

Topalović:  Preteklo sezono sem debitiral na poslovilni tekmi Senijada Ibričiča. Ko sem izvedel, da bom v kadru za to tekmo, nisem mogel verjeti, bil sem zelo vesel. Za vsakega mladega igralca je nekaj posebnega, ko debitira v prvi ligi že tako mlad. Ko sem vstopil v igro so bili občutki zares fantastični.

E-Koroška: Si tudi član reprezentance Slovenije U17. Kaj ti pomeni igranje za državno reprezentanco?

Topalović: Igranje za reprezentanco je res nekaj posebnega. Vsak zbor, na katerega si poklican, je vedno neko veselje. S to reprezentanco smo že dosegali uspehe, še posebej nazadnje, ko smo se uvrstili v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

E-Koroška: Katera tekma v tvoji karieri ti je najbolj ostale v spominu? Kdo je tvoj nogometni idol?

Topalović: Težko rečem, ampak zagotovo mi je najbolj ostala v spominu tista, na kateri sem debitiral za člansko ekipo Domžal. Moj nogometni idol je Lionel Messi.

E-Koroška: Kako bi ocenil nedavno končano svetovno prvenstvo v Katarju?

Topalović: Za mene se je končalo odlično, saj sta se obe dve državi, za kateri sem bil od začetka turnirja, uvrstili v polfinale. To sta Argentina in Hrvaška.

E-Koroška: Katerega trenerja najbolj ceniš, kdo te je do sedaj največ naučil?

Topalović: Vsak trener do zdaj, ki sem ga imel, me je zelo veliko naučil, tako da ne bi bilo lepo, če rečem, da enega bolj cenim kot drugega, ker me je vsak zelo veliko naučil.

E-Koroška: Kakšni so tvoji nogometni cilji in želje?

Topalović: Cilji in želje so, da se še izkažem v prvi ligi, potem pa bi rad izkusil tujino.