“Hvala vsem, ki ste pomagali, posebna hvala pa najboljši ekipi na svetu”

Voditelj na televiziji Nova24TV Boris Tomašič je včeraj ob 18.uri in 18.minut postavil svetovni rekord za najdaljšo pogovorno oddajo v zgodovini. Od nedelje naprej je 73 ur, 23 minut in 21 sekund vodil pogovorno oddajo, v kateri je sodelovalo 70 gostov.

 

Ob 19.22 uri je v studio stopila uradna predstavnica/razsodnica Gusinessove knjige rekordov, ki je Borisu Tomašiču podelila plaketo, kar tudi uradno potrjuje njegov rekord. “Da bi podrl ta rekord, si moral voditi oddajo minimalno 72 ur in 18 minut. Nova24TV in Boris, čestitke, si nov nosilec rekorda Guinessove knjige rekordov. Čestitke, ti si uradno neverjeten,” je povedala.

V oddaji so se zvrstili gosti z najrazličnejših področij, med drugim Igor Lukšič, Bogomila Ferfila, Ivo Boscarol, Tina Bregant, Miro Petek, Uroš Urbanija, Martin Strel, Rok Marguč. Sodelovali tudi Aleš Hojs, Aleš Primc, Boštjan M. Turk in Igor Ogorevc.

Boris Tomašič je takoj po doseženem rekordu dejal: “Spoštovane gledalke, spoštovani gledalci, dragi davkoplačevalci, dosegli smo svetovni Guinnessov rekord, uradno potrjen. S tem trenutkom sem nehal voditi najdaljšo televizijsko pogovorno oddajo in vse, kar še lahko rečem, je, hvala vsem, ki ste pomagali, posebna hvala pa najboljši ekipi na svetu.”