Gorica zmagala na Ravnah, Fužinar ni razočaral

Nogometaši Gorice so na Ravnah upravičili vlogo favorita. Domači Fužinar so premagali z 2:1. V prvem polčasu sta za goste zadela Velikonja v 12. in Leban v 18. minuti, za Fužinar pa je bil v 61. minuti uspešen mladi Turičnik. Videli smo dobro predstavo obeh ekip, prvo pred novo, pokrito tribuno.

 

Igralci Fužinarja kljub porazu niso razočarali, trener Mihael Bukovec je lahko zadovoljen s predstavo svojih fantov. Predvsem v drugem polčasu so odigrali bolje, uspeli znižati, žal pa jim je za točko na koncu zmanjkalo časa. Videlo se je, da je moštvo novo, obramba je v celoti drugačna kot jeseni. Gorica pa ima v svojih vrstah nekaj izkušenih prvoligaških igralcev, ki so bili ključni pri njihovi zmagi. 

Zmaga gostov je zaslužena, lahko pa bi se končalo tudi drugače, če bi sodnik Tkalčič že v prvi minuti tekme dosodil enajstmetrovko za domače po prekršku nad Verunico. 

Predsednik Fužinarja Peter Stočko je po tekmi za naš portal izjavil: “Prva tekma je za nami. Zelo sem vesel, ponosen, da je na našem igrišču zrasla nova tribuna, ki si jo navijači, mesto Ravne zaslužijo. Danes je bila dobro zasedena. Na igrišču smo videli eno pravo borbeno tekmo, kjer je favorizirana ekipa iz Nove Gorice prišla do treh točk. Naši fantje so pokazali, da so lahko konkurenčni za vrh lestvice. Bili smo enakovredni, v drugem polčasu smo ves čas pritiskali. Na žalost se ni izšlo. Zaslužili smo si vsaj točko, ampak to je nogomet. Prepričan sem da nas bo naslednji vikend nagradil. Vabim vse navijače na naslednjo domačo tekmo, ki bo čez štirinajst dni na naši prelepi tribuni, s katere lahko spremljajo res kakovosten nogomet, ki si ga Koroška zasluži.” 

Gorica je z zmago ostala na prvem mestu 2.SNL, ima 49 točk, pet več kot drugouvrščeni Triglav. Fužinar je šesti s 26 točkami. Ravenčani gostujejo naslednjo soboto v Novem mestu pri Krki.