Generalni direktor Finančne uprave Ivan Simič napovedal tožbo zoper Luko Mesca

Generalni direktor Finančne uprave Republike Slovenije Ivan Simič je koordinatorja stranke Levica Luko Mesca obtožil, da je na soočenju na POP TV lagal o njemu in že napovedal, da bo proti Mescu do srede vložil kazensko ovadbo. Simič Mescu zameri, da svoje neresnične trditve ponavlja že več dni, ne da bi svoje besede podkrepil s kakršnimikoli dokazi.

 

“Luka Mesec ponovno laže na soočenju na POP TV. Nikoli nisem sedel skupaj z Bavčarjem in Matozem. Bavčarju ni nič odpisano. Laže že nekaj dni in ne predloži nobenega dokaza, ker ga tudi ni. Večjega lažnivca težko najdeš,” je v ponedeljek, 18.aprila 2022 na Twitterju opozoril generalni direktor Finančne uprave Republike Slovenije Ivan Simič.

Simič je na Twitterju zapisal še: “Stranka, ki ima za predsednika takšnega lažnivca kot je Luka Mesec, predsednik Levice, nima kaj iskati v državnem zboru. Je sramota za politiko. Če bodo oni v vladi, bodo z lažmi druge obtoževali, jih zapirali, obsojali in zaprli. Če bi lahko, bi ubijali z lažmi. Tega ne rabimo.”

Simič je na Twitterju še objavil, da je svojemu odvetniku že naročil, da pripravi kazensko ovadbo zoper koordinatorja Levice Luko Mesca, ki bo vložena najpozneje v sredo. “Bo pač Luka Mesec šel na volitve s kazensko ovadbo,” je še dodal Simič.