Fužinar v gosteh izgubil z Aluminijem

V 23.krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja gostovali v Kidričevem. Drugouvrščeno moštvo na lestvici je bilo boljše, Aluminij je zmagal s 4:0. Zadeli so Skiba v 16., Marinšek v 41., Koblar v 58. in bivši igralec Fužinarja Jakov Katuša v 85. minuti. Fužinar je na lestvici sedaj deveti, ima 27 točk. V vodstvu je z 52. točkami Rogaška, ki je z istim izidom premagala Bistrico. Aluminij ima dve točki manj.

 

Po tekmi je trener Fužinarja Mihael Bukovec za naš portal povedal naslednje:

“Rezultat je glede na prikazano malo previsok, čeprav je zmaga domačih zaslužena, bili so boljši. V tekmo smo vstopili dobro, bili smo enakovredni, optimistični za nadaljevanje. Potem pa so nam domačini po slabi reakciji naše ožje obrambe v prvem resnem napadu dali gol, po predložku s strani. Po tem golu je imel Aluminij vse niti igre v svojih nogah.

Proti koncu polčasa smo se vrnili v igro, si pripravili preko Sušića in Jozića nekaj obetavnih zaključkov napadov. Sušić je imel v 40. minuti po podaji Cenerja tudi stoodstotno priložnost, na žalost ni zadel. V teh minutah tekme je gol “visel v zraku”, vendar ga nismo dali. Nato pa smo spet dobili nepotreben gol po skoraj identični situaciji kot pri prvem golu, po predložku s strani in povratni žogi.

Ob polčasu smo naredili eno menjavo, zmenili smo se, da poskušamo vsaj izenačiti. Da ne gremo “na glavo”, poskušamo malo počakati nasprotnika, ampak smo na žalost dobili tretji gol. Nato smo naredili štiri menjave, igrali smo med dvema kazenskima prostora, vendar si nekih zrelih priložnosti nismo uspeli ustvariti. Ob koncu tekme smo po kontinuiranem napadu domačih prejeli še četrti gol.

Nič ne de, fantom sem rekel, naj dvignejo glavo. Res je, da smo danes prelahko prodali svojo kožo. Fantom nimam kaj za zameriti, smo mlada ekipa. Naredili bomo vse, da že v sredo, ko igramo v Ljubljani proti Iliriji, prinesemo na Koroško vsaj točko.”