Fužinar sta zapustila Faris Zubanović in Urh Grešovnik

Moštvo Fužinarja bo v spomladanskem delu precej spremenjeno. Po odhodih nosilcev igre in dolgoletnih članov Fužinarja Tilena Marčiča in Andraža Paradiža ter Nejca Plaznika sta si nov klub v Avstriji našla tudi Faris Zubanović in Urh Grešovnik. Oba sta k Fužinarju prišla lani poleti, že po pol leta pa nista več člana kluba. Faris Zubanović je odšel v Vorwärts Steyr, Urh Grešovnik pa v SV Eitweg. 

 

 

Urh Grešovnik je poleti prišel iz Korotana in takoj postal standardni član prve postave. Pokazal je, da se lahko razvije v zelo dobrega nogometaša, ki bi v bodočnosti lahko prišel tudi na višjo razino igre oziroma ranga tekmovanja. Sredi sezone je zbolel, izgubil potrebne treninge, moč in s tem tudi mesto v prvi postavi. Njegov prestop v SV Eitweg, ki igra v šesti avstrijski ligi, je gotovo korak nazaj v njegovi karieri. Za njegov nadaljnji nogometni razvoj je nujno, da že poleti zamenja sredino, gre v višji rang tekmovanja.  Bo pa v tej ligi gotovo za najmanj klaso odstopal od vseh ostalih igralcev po kvaliteti.

Faris Zubanović je prišel prav tako poleti. V prvih treh krogih prvenstva je ‘eksplodiral’, dal je kar šest golov, klasični hat trick mu je uspel proti Biljam, iz katerih je prišel v Fužinar. Na žalost se je kasneje poškodoval, do konca jesenskega dela je malo igral. Zadel je še proti Rudarju v Velenju, potem pa se je v naslednjem krogu spet poškodoval in v zadnjih šestih tekmah ni več igral. Odšel je v Vorwärts Steyr, ki igra v drugi avstrijski ligi. Ta liga je močnejša kot slovenska druga liga, konkurenca je močna, vendar če bo zdrav, ima potrebno kvaliteto, da naredi korak naprej v svoji karieri.