Fužinar na Prevaljah remiziral s Triglavom

V 26.krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja na Prevaljah igrali s Triglavom iz Kranja. Okrog 100 gledalcev je videlo zanimivo, dobro predstavo obeh ekip, ki sta si na koncu razdelili točke. Izid je bil 2:2. S točko so lahko bolj zadovoljni Ravenčani, saj so gostje vodili že z 2:0. Pri rezultatu 2:2 pa je domači vratar Arian Rener obranil enajstmetrovko. Fužinar je sedaj pri tridesetih točkah in ostaja na enajstem mestu. V vodstvu je Rogaška, ki ima 59 točk, drugouvrščeni Aluminij ima dve točki manj. Na zadnjih dveh mestih sta Krško in Roltek Dob z 20. točkami, za štirinajstim mestom, ki še zagotavlja obstanek v ligi, zaostajata za osem točk.

 

Današnjo tekmo na Prevaljah so bolje otvorili gostje, ki so hitro prišli do lepe prednosti. Najprej je v 6.minuti zadel Golden Okocha Gibson, vodstvo je v 18.minuti povišal Oliver Kregar.

Po drugem prejetem zadetku so se ‘prebudili’ tudi Ravenčani, ki so že do konca polčasa uspeli izenačiti. V 21. minuti je najprej znižal Nemeth Barnabas Csongor, v 44.minuti pa je s pravim ‘evrogolom’ iz prostega strela izenačil Denis Klinar.

V drugem polčasu so imeli najlepšo priložnost gostje. V 48.minuti je sodnik Damjan Novarlič pokazal na enajstmetrovko. Strel z bele točke Kregarja pa je domači vratar Rener s ‘pantersko’ reakcijo uspel zaustaviti.

Do konca tekme se rezultat kljub poskusih na obeh straneh ni več spremenil. Z osvojeno točko so Ravenčani praktično potrdili status v drugi ligi tudi za naslednjo sezono. Krško in Roltek Dob imata namreč za obstanek po porazih v tem krogu le še minimalne možnosti za obstanek.

V naslednjem krogu bo Fužinar spet domačin. Derbi z Rudarjem iz Velenja se bo pričel v soboto ob 17.uri. Tekma bo zanimiva tudi zato, ker je trener Rudarja nekdanji igralec Korotana iz prvoligaških časov Adnan Zildžović.