Fužinar je v prvi tekmi četrtfinala v Ljubljani izgubil z ACH Volley

Po ponedeljkovi veliki zmagi nad Krko in uvrstitvi v 1.A ligo so morali odbojkarji Fužinarja že včeraj v Ljubljani odigrati prvo četrtfinalno tekmo proti najboljši slovenski odbojkarski ekipi v zadnjih letih, ACH Volley-u. Jasno je bilo, da se fizično in psihično izpraznjeni igralci Fužinarja v manj kot 24-ih urah ne bodo mogli regenerirati, pripraviti za to tekmo. ACH Volley je zmagal s 3:0 v nizih.

 

V soboto bo na Ravnah na sporedu druga četrtfinalna tekma, ki se bo pričela ob 19.h v telovadnici OŠ Prežihov Voranc. Verjamemo, da se bodo spočiti igralci Fužinarja bolj upirali favoriziranim gostom in jih mogoče tudi presenetili.

Po včerajšnji tekmi je trener Bogdan Veličković za naš portal povedal naslednje:

“Prišli smo tja, kamor smo hoteli, o čemer smo sanjali in želeli. Da v četrtfinalu play offa igramo proti najboljši ekipi v zgodovini Slovenije, močnemu ACH-ju. Včeraj realno našega večjega odpora ni bilo za pričakovati. Po veliki zmagi v ponedeljek po petih nizih je šlo ogromno emocij v samo tekmo, pa tudi po njej. Veselje po tej tekmi se je potegnilo še dolgo v noč. Edino, kar smo lahko včeraj naredili, je bilo, da pridemo na tekmo v Ljubljano, če se nekoliko pošalim.

ACH je odigral na svojem nivoju in prepričljivo zmagal v vseh treh nizih. Po drugi strani sem moral določene igralce odpočiti, tako da v nobenem nizu ni igrala prva postava. No, v soboto je na Ravnah povratna tekma, tu bomo pripravljeni, da odigramo dobro tekmo ter se našim zvestim navijačem in vsem odbojkarskim navdušencem še enkrat prikažemo v najboljši luči. 

Vabim vse Korošce, da v soboto še enkrat napolnimo dvorano na Prežihovem Vorancu in vsej Sloveniji pokažemo, da je odbojka doma na Ravnah, ker si to zaslužimo. Fužinar je končno tam, kamor spada, v vrhu slovenske odbojke.”