Fužinar je v Ljubljani remiziral z Ilirijo

V zaostali tekmi 21.kroga 2.SNL so nogometaši Fužinarja gostovali v Ljubljani, kjer so se z Ilirijo razšli z 1:1. Osvojena točka je zelo pomembna, saj prekinja serijo dveh zaporednih porazov in bo gotovo vlila igralcem potrebno samozavest pred naslednjimi tekmami. Zanimivost današnje tekme je predvsem ta, da sta bila oba zadetka dosežena v prvih treh minutah. Že v prvi minuti je za domače zadel Matej Poplatnik, v tretji minuti pa je izenačil Nemeth Barnabas Csongor. Do konca tekme se potem rezultat ni več spremenil.

 

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je bil po tekmi z osvojeno točko zadovoljen, za naš portal je povedal naslednje:

“Takoj po prvem sodnikovem žvižgu smo dobili gol, ampak smo se zelo hitro in dobro odzvali. Gol smo dali na podoben način kot smo ga prejeli. Cener je odigral globinsko žogo Barnabas Nemethu, slednji je žogo dobro sprejel, prišel sam pred domačega vratarja in ga z maniro najboljših napadalcev z lepim lob udarcem premagal. Sledilo je obdobje naše prevlade, bili smo več pri žogi, kontrolirali smo potek tekme. Zrelih priložnosti sicer na nobeni strani ni bilo. V nekaterih protinapadih smo bili nekonkretni v fazi prehoda iz obrambe v napad. Glede na to, da smo imeli veliko prostora, bi lahko z bolje odigranimi podajami iztržili kaj več.

Ob polčasu smo se dogovorili, da ne tvegamo, da potrpežljivo čakamo na protinapade. To se je tudi zgodilo, priložnost je imel Cener, ki je že premagal iztekajočega vratarja, vendar je žoga za las zgrešila gol. Imeli smo še poskusa Posinkovića in podajo Nemetha, ki jo je Cener za korak zamudil.

Ta točka je zelo pomembna za nas, predvsem za naše mlade fante. Po dveh zaporednih porazih smo želeli pozitiven rezultat. Pristop, odnos in igra so bili na boljši ravni kot na zadnji tekmi v Kidričevem. Iz Ljubljane se zasluženo vračamo s točko, fantom čestitam za njo kot tudi za pristop, disciplino, borbenost in prikazano igro.”