Fužinar je ta teden dvakrat igral v Avstriji

Nogometaši Fužinarja se nahajajo sredi priprav, hkrati pa igrajo prijateljske tekme. Najprej so z Aluminijem iz Kidričevega igrali 2:2. V sredo so v Celovcu remizirali s SAK-om, izid je bil 1:1. Edini gol za Ravenčane je v prvem polčasu dal Cener. Domači so izenačili ob koncu tekme.

 

Danes pa so v Pliberku zmagali s 4:3. Po prvem polčasu so nogometaši edinega koroškega drugoligaša z zadetkoma Zubanovića ter Offeija vodili s 3:0. Domači so v drugem polčasu izenačili, za zmago Ravenčanov pa je nekaj minut pred koncem zadel Domadenik.

Treba je povedati, da je trener Mihael Bukovec na teh tekmah ponudil priložnost za igro vsem igralcem. V prvem polčasu je igrala trenutno najmočnejša ekipa, v drugem pa so priložnost dobili številni mladi fantje iz Fužinarjeve nogometne šole: Krevh, Vukelič, Kotnik, Fink, Popović, Založnik in Strojnik. Nik Krebs pa je tekmi pričenjal od začetka.

Ekipa Fužinarja še vedno ni dokončno formirana, pričakuje se še nekaj prihodov. Ta teden je ekipo zapustil Cene Kitek, ki je odšel v avstrijsko četrto ligo.

Trener Mihael Bukovec je o zadnjih dveh tekmah povedal sledeče:

“V Celovcu smo v prvih petindvajsetih minutah prvega polčasa igrali zelo dobro, imeli smo vse niti igre v svojih nogah, imeli smo 3-4 zrele priložnosti. Normalno je, da smo potem malo padli, med pripravami so noge igralcev težke. Nasprotniku smo dovolili nekaj priložnosti, 1:1 je realen rezultat. Smo pa kljub številnim menjavam obdržali dober ritem tudi v drugem polčasu. V Pliberku pa smo prvi polčas totalno nadigrali moštvo Pliberka in preko Zubanovića dvakrat ter kasneje Orffeija visoko povedli. V drugem polčasu so mladi igralci zaigrali nekoliiko ležerno, kar so domači izkoristili in izenačili. Na koncu smo vseeno s svojo kvaliteto uspešno zaključili tekmo.”