Fužinar izgubil v Lendavi

V 24. krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja gostovali v Lendavi pri Nafti, ki je na tretjem mestu lestvice. Prvi polčas golov ni bilo, v drugem je bila tekma do 71.minute izenačena, v zaključku pa so igralci edinega koroškega drugoligaša popustili in prejeli tri zadetke. Tekma se je tako končala z zmago Nafte s 4:1.

 

Poraz ni tragičen, saj je Fužinar trdno zasidran na sredini lestvice. Ostaja pa vtis, da bi se Ravenčani z malo več koncentracije v zadnji četrtini tekme na Koroško lahko vrnili neporaženi.

Domači so povedli v 49. minuti, strelec zadetka je bil Drk. Po prostem strelu Ferukoskega z leve strani je s strelom z glavo v 65. minuti izenačil Branilović. V 71. minuti Nemeth domače znova povedel v vodstvo. Tu bi moral sodnik dosoditi prekršek nad vratarjem Fužinarja Marčičem, saj ga je pri posredovanju nasprotni igralec tik pred zadetkom s čevljem zadel v glavo.V 83. minuti je Vinko povišal vodstvo Nafte, v tretji minuti sodnikovega podaljška pa je končni rezultat postavil Burai.

Po tekmi je trener Fužinarja Mihael Bukovec za naš portal podal naslednjo izjavo:

“Težka, trda prvenstvena tekma. Na začetku tekme smo zdržali pričakovan pritisk domače ekipe. Zelo uspešno smo se branili, dobro smo stali na igrišču, kontrolirali potek tekme. Nasprotniku nismo dovolili priložnosti. V drugem delu prvega polčasa smo bili mi tisti, ki smo diktirali tekmo, prevzeli smo pobudo na terenu. Ob polčasu smo se dogovorili, da bomo stopili na plin oziroma poskušali postati konkretnejši. Nasprotnik nas je žal presenetil, po izgubljeni žogi na sredini igrišča nas je po boku prebil, naivno smo dobili gol. Zatem smo prevzeli pobudo in izenačili, spet kontrolirali stvari na igrišču. Vse niti smo imeli v svojih rokah. Žal se je v 71.minuti zgodila napaka sodnika, ki bi moral dosoditi prekršek nad Marčičem pri drugem zadetku, ko ga je nasprotni igralec zadel v glavo.

Žal smo po tem prejetem zadetku tudi mentalno padli v igri. Danes je bilo nekaj igralcev odsotnih, nekateri so igrali malo načeti. Bili smo primorani v menjave. Mladi, neizkušeni igralci so dobili priložnost, ritem igre nam je padel, ampak mladim ni za zamerit. Nafta je v napadu zelo izkušena, vsako našo napako je kaznovala. Rezultat je absolutno previsok glede na potek tekme. Sedaj moramo strniti vrste. Upam, da se poškodovani čimprej vrnejo. Mladi fantje pa bodo še naprej dobivali priložnost. Nismo pod pritiskom, mladi igralci se lahko razigrajo, z vsemi nasprotniki se bomo nadigravali.”

Kot zanimivost lahko napišemo, da je Nafta šele v šesti uradni tekmi prvič uspela premagati Fužinar pod vodstvom Mihaela Bukovca. V prvih petih tekmah je Fužinar pod vodstvom Bukovca dvakrat zmagal, trikrat pa se je dvoboj teh nasprotnikov končal neodločeno. Popularni Buki je sicer nekdanji igralec Nafte, v prvi ligi je za ta klub zabeležil kar 127 nastopov.

Fužinar je na tabeli še vedno sedmi s 33 točkami. V naslednjem krogu se bodo Ravenčani v soboto doma pomerili z Dobom, tekma se bo pričela ob 17.uri.