Fužinar izgubil v Krškem

V petem krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja gostovali v Krškem. V izenačeni tekmi so bili na koncu domači nekolilo srečnejši, zmagali so z 1:0. Odločilna je bila 56.minuta, ko je domačim tri točke z uspešno izvedenim prostim strelom z dobrih dvajsetih metrov zagotovil Oliver Petrak.

 

Domači so bolje krenili v tekmo, v prvih petnajstih minutah so prevladovali na igrišču. V tem delu igre se je izkazal vratar Fužinarja Tilen Marčič, predvsem pri strelu Petraka z razdalje, ki ga je uspel odbiti v kot. Strela Antunovića in Lesjaka v izglednih situacijah pa sta bila preslaba.

V nadaljevanju so Ravenčani uspeli povezati svoje vrste, resnejših priložnosti ni bilo ne na eni ne na drugi strani. Še najbližje zadetku je bil Sebastjan Lesjak, ki je malo pred koncem polčasa s prostega strela z desne strani zadel vratnico. Ravenčani v prvem polčasu niso bili preveč nevarni za domačega vratarja Vida Goričarja.

V drugem polčasu smo na igrišču videli drugačno sliko. Nogometaši Fužinarja so bili, še posebej po prejetem golu, več pri žogi. V 47.minuti je strel Chrisa Cenerja v zadnjem trenutku preprečil domači branilec.

V 50. minuti je imel Ion Ibrian lepo priložnost, Goričar je z levo roko ubranil njegov strel. Po zadetku Petraka je imel lepo priložnost v 65.minuti Nik Krebs, ki je prišel sam pred domačega vratarja, ki pa mu je s pravočasnim iztekanjem iz vrat in obrambo preprečil izenačenje.

V 75.minuti je priložnost zamudil Jimmy Lima Mpanzu, po kotu je z glavo zgrešil žogo, bil je popolnoma sam.

Domači so se orientirali predvsem na hitre napade, ki jih je obramba Fužinarja uspela nevtralizirati. Še najbližje povišanju vodstva je bil rezervist Mateo Lovrić v 77. minuti, vendar je Marčič njegov strel obranil, Chukwuma Nnoli pa je streljal mimo leve vratnice Marčičevih vrat.

Omeniti velja še strela z razdalje Cenerja mimo vrat in Matica Turičnika, kjer se je znova izkazal domači vratar.

V zadnji minuti je lep predložek Luke Posinkovića za las zamudil Faris Zubanović. V sodnikovem podaljšku je pri strelu Ibriana domači branilec s podplatom zadel njegov nart, vendar je glavni sodnik Uroš Radžević samo odmahnil z roko. VAR tehnologije pa žal v drugi ligi ni.

Kljub slabšemu prvemu polčasu so se v nadaljevanju igralci Fužinarja zbrali, zaigrali bolje, z malo sreče in več koncentracije pri zaključkih bi lahko prišli do točke, ki so si jo po prikazanem na igrišču tudi zaslužili.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je z nekaj menjavami in spremembo postavitve ekipe ob polčasu uspel spremeniti potek igre, na žalost pa je odločil en dobro izveden prosti strel. Po tekmi je Bukovec za naš portal povedal naslednje:

“Po zadnjem domačem porazu proti Krki smo danes na gostovanje v Krško z veliko željo po vnovični zmagi. Na žalost naša mlada ekipa ni bila zmožna prenesti psihičnega bremena. Kljub temeljiti analizi nasprotnika smo v tekmo štartali bojazljivo, neagresivno. Domači so imeli na začetku tri lepe priložnosti, vratar Marčič je uspel nevtralizirati eno. Ko smo se uvodnega pritiska otresli, smo imeli nekaj lepih protinapadov, manjkal je boljši zadnji pas oziroma globinska podaja. V drugi polčas smo štartali bolj hrabro, odločneje. Zadetek smo prejeli naivno, po nespametnem prekršku. Pred tem smo imeli preko Ibriana lepo priložnost za vodstvo. Po prejetem zadetku se nismo predali, popolnoma smo zagospodarili na igrišču. Za hrabrost nismo bili nagrajeni, pripravili smo si kar nekaj lepih priložnosti, Krebs, Mpenzu, strel Turičnika. Tudi Cener je imel nekaj samostojnih prodorov, dve lepi situaciji za gol. A nič ne de, že naslednji teden nas čaka tekma z Ilirijo. Verjamem, da se bomo hitro pobrali, odpravili slabe trenutke, dobre poskusili še izboljšati. S trdim delom in taktično disciplino se ne bojim, da ne bi prišli vnovič v zmagovalne tirnice.”