Ekipa prostovoljcev iz Bele krajine se je že drugič podala v Črno, tokrat skupaj z gradbeno mehanizacijo podjetja Starešinič

Srčna ekipa iz Bele krajine je pretekle dni že drugič pomagala občanom in občankam Črne na Koroškem. Kuharska ekipa je na štadionu NK Peca kuhala obroke, pripravljali so jedi na žaru, golaž in pasulj, ob tem je gospa Tina Muller posebej skuhala golaž in pasulj, gospa Martina Kapušin pa pašta fižol. Tokrat jih je spremljala tudi gradbena mehanizacija podjetja Starešinič, štirje kamioni in dva rovokopača, ki so se takoj po prihodu v Črno lotili dela. Organizator pomoči Silvo Grdešič je strnil nekaj misli ob drugi odpravi v Črno: 

 

“Druga ekspedicija kuharske ekipe iz Bele krajine se je podala na pot v Črno na Koroškem prejšnji četrtek in tam ostala do sobote. V treh dnevih smo skuhali in razdelili kakšnih 700 porcij različne hrane. Predvsem so bili veseli tiste na žlico. Na pomoč nam je priskočil moj kolega s fakultete profesor fizike Tancer Danijel, sicer doma iz Raven na Koroškem. Drugi kolegi fiziki pa so donirali kar nekaj denarja. Skupaj kar 750€. Tokrat smo iz Bele krajine odpotovali ‘pojačani’ z gradbeno mehanizacijo firme STAREŠINIČ. Štirje kamioni in dva rovokopača so se takoj po prihodu v Črno lotili dela. Starešiniči so zares profesionalci. Delajo od šestih zjutraj do šestih zvečer. Pa ne samo da delajo, tudi veliko naredijo. Pri tem je treba povedati, da od četrtka do nedelje delajo dobrodelno, brez plačila. To je tako nekako, kot da bi donirali kakšnih 20.000 €. Res lepo od jih. V Črni bodo ostali še ves teden oziroma dokler Črne ne sanirajo do te mere, da bodo ljudje tam varni v primeru novih nalivov. K meni donacije še kar prihajajo. Ko se bo dovolj nabralo, se bomo zopet odpravili na Koroško. Morda celo v kakšen drug kraj. Kjer nas bodo pač potrebovali. Trenutno bomo naredili krajšo pavzo, saj nas doma čaka grozdje, da ga poberemo. Dobra hrana ne gre brez dobrega vina.”