Donacija lokalnim društvom ob otvoritvi nove trgovine SPAR v Slovenj Gradcu

Spar Slovenija je v februarju odprl novo in hkrati drugo trgovino SPAR v Slovenj Gradcu ter ob tej priložnosti podprl tri lokalne organizacije. Skupno donacijo v višini 3.000 evrov so po glasovanju kupcev razdelili med Prostovoljno gasilsko društvo Slovenj GradecDruštvo Koroški medgeneracijski center ter Društvo invalidov Slovenj Gradec

 

Sparovi kupci so največ glasov namenili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Slovenj Gradec, ki bo donacijo v višini 1.500 evrov namenilo nakupu nove gasilske opreme. Sledilo je Društvo invalidov Slovenj Gradec, v katerem bodo s prejetimi 1.000 evri sofinancirali letovanje socialno šibkih članov, Društvu Koroški medgeneracijski center, ki bo sredstva namenilo tiskanju zbornika ob 10. obletnici delovanja, pa je pripadla donacija v vrednosti 500 evrov.

 

Z odprtjem nove poslovalnice v Slovenj Gradcu je SPAR tamkajšnjim prebivalcem zagotovil trgovino, ki združuje trajnostne rešitve in elemente moderne gradnje. Trgovina se po novem ponaša s sodobnim sistemom gretja in hlajenja na 100 % naravni plin CO2, varčnimi LED žarnicami ter avtomatom Tomra za zbiranje povratne embalaže, s katerim lahko kupci vrnejo prazne steklenice in zaboje ter podprejo krožno gospodarstvo. Spar Slovenija si vselej prizadeva ostati odgovoren partner za družbo in okolje, v katerem deluje, zato je trajnostni vidik postal tako rekoč stalnica pri slehernem projektu ali gradnji.

Spar Slovenija d.o.o.