Dobrodelni tek za pomoč družinam v stiski

Lansko leto je Župnijska Karitas Prevalje za svojo 20. obletnico delovanja organizirala dobrodelni tek, letos pa z dobrodelnostjo nadaljujejo – 31. avgusta bodo v Športnem parku Ugasle peči na Prevaljah zopet dobrodelno tekli.

Zopet prihaja tisti mesec, ko se šolarji podajajo nazaj v šolske klopi. S tem denarnice staršev dodatno trpijo, nekateri, ki se težko prebijajo iz meseca v mesec, pa si nakupa obveznih šolskih potrebščin sploh ne morejo privoščiti. Župnijska Karitas z denarjem in šolskimi potrebščinami pomaga, kolikor lahko, a prosilcev pomoči je veliko, denarna sredstva pa omejena. Z dobrodelnostjo Korošcev, ki se udeležijo teka, pa je olajšana stiska marsikatere družine več.

Tek v organizaciji Župnijske Karitas Prevalje in Občine Prevalje, ki je prvič potekal lansko leto ob 20. obletnici delovanja prevaljske Župnijske Karitas, bo pod sloganom Pomagajmo vsi potekal 31. avgusta od 16. do 19. ure v Športnem parku Ugasle peči na Prevaljah. Organizatorji na tek vabijo prav vse dobrodelneže, tudi če njihova kondicija ni tekaška, saj bistvo dogajanja ni samo tek. “Ker naš glavni namen ni samo tek, želimo na ta dogodek povabiti tudi vse tiste, ki ne tečete, torej vse starostne kategorije. Zakaj? Zato, da se na ta dan Korošci kot tudi vsi drugi podružimo, si podelimo objeme ter oddamo prostovoljne prispevke za družine v stiskah,” sporočajo organizatorji.

Ker tek ni glavni namen druženja, organizatorji pripravljajo tudi številne druge zanimivosti. Za dobrodelne obiskovalce so pripravili pestro dogajanje s številnimi animacijami, športnimi vadbami, med drugimi tudi zumbo, dogodek pa je primeren za vse generacije. Obiskovalci pa se lahko namesto tekanja okoli prevaljskega stadiona tudi sprehodijo.

NK