Danes v Ljubljani velik družinski shod za zaščito otrok in družin ter proti zakonodaji sedanje vlade

Danes je v Ljubljani pred Državnim zborom potekal veliki družinski shod  za zaščito otrok in družin ter proti zakonodaji sedanje vlade.  V teh dneh Državni zbor obravnava predlog sprememb Družinskega zakonika, s katerim hoče Golobova vlada uzakoniti posvojitve otrok v LGBT razmerja, ukiniti zakonsko zvezo žene in moža ter vzpostaviti pravno podlago za uvedbo LGBTQIA+ ideologije v vrtce in šole. Ta ideologija vključuje: da otrok ne rabi mame in očeta, naj si otroci sami izbirajo in spreminjajo spol in spolno usmerjenost ter jih uči, kako se to dela. Na začetku shoda je zadonela Zdravljica, ki jo je zapela Nada Žgur.

 

Shod je organizirala Koalicija za otroke gre. Aleš Primc, sovoditelj koalicije, je na shodu med drugim povedal naslednje:

“To je bil prvi družinski shod pod Golobovo vlado. Upam si reči, da ne bo zadnji. Jaz bom organiziral, vi pa pridite! Zelo pomembno je, da nas je tukaj veliko, da zberemo čim več podpisov za referendum – več kot 100 000! Ljudje, ki se borimo za družino in otroke, smo na strani dobrega!”

“Ta shod je shod upanja, ta shod je shod ljubezni, in ta ljubezen naj se razširi po vsej Sloveniji!,” je položil na srce Primc.

Primc je še povabil na Pohod za življenje, ki bo potekal 1. oktobra, geslo pohoda se bo glasilo “enakopravnost se začne pred rojstvom”. Izpostavil je, da so se današnjega shoda udeležili v množičnem številu predvsem zaradi ljubezni do otrok. Poudaril je tudi, da ne gre za sovraštvo do katere koli skupine ljudi – čeprav jih vedno znova obtožujejo ravno tega. “Ne lažite, mi ne sovražimo nikogar. Mi smo ljudje ljubezni. Mame in očetje smo ljudje ljubezni,” je dejal in dodal, da je materinska in očetovska ljubezen največja sila tega sveta. Primc je še izrazil začudenje, da v vladi mislijo, da lahko porušijo to ljubezen. Že več kot 20 let se borimo – prvi družinski referendum je bil namreč leta 2001. Primc je vsem čestital za tri zmage na družinskih referendumih ter dejal, da ne bodo pustili, da vlada sedaj vse to uniči. Ker gre za naše otroke in za naše vnuke – takrat Slovenci stopimo skupaj. “Nimaš časa za svojo družino, imaš pa čas uničevati naše družine,” je Primc še očital ministru Luki Mescu, za katerega je dejal, da je v vlogi ministra kot lisica v kurniku.

Ob koncu shoda se je Primc vsem udeležencem shoda zahvalil za udeležbo in jim zaželel srečno pot domov: “Vsem iz srca hvala za vašo udeležbo! Ni v naši naravi, da hodimo na shode. A sem prepričan, da smo zdaj vsi veseli, ker smo prišli. Vemo, da nas bo naslednjič tudi veliko in še več! Vabim vas, da se mirno in dostojanstveno razidemo! Srečno pot domov! Hvala in srečno vsem!!!”