Dan žena v Slovenj Gradcu

Mednarodni dan žensk se v številnih državah praznuje 8. marca in obeležuje ekonomsko, politično in socialno enakopravnost ter dosežke žensk. In čeprav je potrebno ženske, tako kot (v luči nedavnih praznikov) kulturo in ljubezen, ceniti, spoštovati in proslavljati vsakodnevno, naj bo to dan, ko bomo nežnejšemu spolu nudili še posebno pozornost. Pa naj bo to zgolj čas, ki ga preživita skupaj, kakšen cvet, karkoli, povezano s kulinariko ali druga manjša pozornost.

 

Ponudniki v našem okolju pripravljajo marsikaj (za posameznega ponudnika preverite s klikom na odebeljeno besedilo). Tako bo prav vse dame na njihov dan med 10. in 12. uro na Trgu svobode v mestnem jedru čakalo prijetno presenečenje. Vabljene.

Kar cel mesec pa bodo ženskam posvetili na Bazenskem kompleksu Aqualatio. Žensko v svojem življenju presenetite s »selfness« programom za popolno razvajanje telesa in duha.

Za odmik od vsakdana bodo poskrbeli tudi pri Pureayur, kjer menijo, da si ženske zaslužimo male pozornosti, zato vam ob dnevu žena podarjajo brezplačno vadbo v živo (potrebne so predhodne prijave).

Vse dame se boste v Kulturnem domu Slovenj Gradec lahko nasmejale ob brezplačnem ogledu slovenske komedije Dedek gre na jug.

V celoti ženske ekipe bodo na 8. marec prejele 10 % popust na obisk sobe pobega Enigmarium Slovenj Gradec ali njene zunanje različice Unlock.

Koroški pokrajinski muzej pa vas ta dan vabi, da si njihove občasne in stalne razstave v Muzeju Slovenj Gradec in Rojstni hiši Huga Wolfa ogledate brezplačno.

Posebno novo kolekcijo kreacij v živih pomladnih barvah, ki so jo pripravili in izdelali v D.tajlu, bodo ta dan prvič predstavili na ogled na lutkah in stojalih. Stranke bodo razvajali tudi s 5 % popustom.

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec tokrat ob dnevu žena vabi v Galerijo prim. dr. Staneta Strnada (glavna avla bolnišnice), kjer bo 7. marca 2023 ob 17. uri otvoritev razstave z naslovom “Igra v steklu”, steklarskega mojstra Matijaža Gostečnika. 8. marca pa bo pred bolnišnico (Urgentni center) ob 11. uri potekal kulturni program s sodelovanjem otrok Vrtca Slovenj Gradec, učencev Prve osnovne šole, glasbene šole in dijakov Srednje zdravstvene šole.

Seveda pa tudi ob tem prazniku ne bo manjkalo pestre izbire sladkih dobrot.

Družina Perger je tokrat za mesec, posvečen ženskam, pripravila drobne pozornosti, ki bodo ukradle srca vseh žena. Kako drugače kot z izbranimi darili, ki so plod dolgoletne tradicije in kakovosti?

Picerija in pivnica Kuf’r vas bo razvajala s prav posebnimi, čudovitimi in okusnimi sladicami. Hkrati bodo vse dame na njihov praznik prejele še posebno presenečenje.

V Ej sladke sanje pa vas bodo navdušili z izbiro sladic za dan žena in dan mučenikov. Preverite, kaj pripravljajo.

Sladko razvajanje pripravljajo v Vili Pohorje. Na voljo bodo prav posebne sladice različnih okusov v čokoladnih lončkih.

Slastni paketek za dan žena je na voljo tudi pri Sladkosnedu. Preverite, kaj vse vsebuje.

 

Vsem ženskam želimo, da bi jih bližnje osebe ta dan še posebej razvajale, predvsem pa, da bi bil njihov vsakodnevni doprinos primerno cenjen in da bi še naprej igrale ključno vlogo v družbi.

Vir: Turistična pisarna Slovenj Gradec