Črnjan Miha Oserban je navdušil na nedavno končanem zimskem OFEM v Furlaniji Julijski krajini

Na nedavno končanem zimskem Olimpijskem festivalu evropske mladine v Furlaniji Julijski krajini (OFEM FJK)  so naši mladi športniki izvrstno nastopili, saj so osvojili kar šest zlatih medalj. Tri zlate medalje so osvojili v smučarskih skokih, dve v biatlonu ter eno v alpskem smučanju. Edino zlato medaljo v alpskem smučanju je osvojil Črnjan Miha Oserban in sicer v veleslalomu. Nastopil je tudi v slalomu, kjer je osvojil 12.mesto ter v superveleslalomu, kjer je osvojil 19.mesto. Miha Oserban si za osvojeno zlato medaljo in ostala nastopa zasluži iskrene čestitke, prav tako tudi njegov trener Tadej Ameršek, ki je bil tudi med trenerji slovenske ekipe na tem tekmovanju.

 

Miha Oserban je za naš portal tako ocenil svoje vožnje na OFEM FJK:

 

“Če na takšnem tekmovanju ne pokažeš 100-odstotne vožnje, si lahko takoj zadaj. Vem, da bi v slalomu lahko pokazal več. Tudi številka in pogoji mi niso šli na roko. Sem bil kar malo razočaran. Potrudil sem se, ampak se ni izšlo. Pri veleslalomu sem se kar malo presenetil. Pokazal sem dve dobri vožnji, dokazal sem si, da če mi uspeta, sem lahko v samem vrhu. Tudi za superveleslalom sem mislil, da mi lahko uspe dobra vožnja in če mi uspe, sem lahko tudi hiter. Ampak naredil sem preveč napak in sem takoj zaostal za najboljšimi. Mislim, da sem veliko odnesel od tega tekmovanja, izkušenj ter dobrih voženj. Upam, da bom lahko takšne rezultate, kot sem jih dosegel na tekmovanju v veleslalomu, dosegel tudi na naslednjih tekmah.”

Na tem zimskem OFEM-u sta nastopili tudi dve koroški alpski smučarki. Ana Merc je v veleslalomu osvojila 27.mesto, v slalomu 28.mesto in v superveleslalomu 30.mesto. Pika Pepevnik je v superveleslalomu osvojila 20.mesto, v slalomu in veleslalomu pa 32.mesto. Obe si za svoje nastope prav tako zaslužita vse čestitke!